SE- OCH HÖRVÄRDHETER

För att få svalka från hettan i låglandet kan man lätt ta sig upp i Kardemummabergen” läser H från någon sida på nätet om Kerala.

Urban mailar om att vi bör ta reda på vad där finns för ”Sevärdheter” men förutom att jag är blind är jag allergisk mot just ”Sevärdheter”. Det är sådana som turisterna i Gamla Stan jagar med alla till stående buds elektroniska lagringsmedel. Ändå är jag rädd att de inte upplever något annat än sin egen sevärdhetsstress.

Urban, som förstår min känsliga natur, säger inget mer om ”Sevärdheter”. Själv tänker jag på Kardemummabergen. Det låter som ett helt liv, ja ännu mer; ett ställe där Ture Sventon skulle ha, bara han hunnit innan han föråt sig på Temlor och sprack, löst en ytterst knepig gåta.

Kardemummabergen, det blir till jul och nyår i Indien.

Ännu en vaken natt med kvällsbrisen genom det öppna fönstret lojt snusande på rullgardinen. ”En omöjlig död” av Ian Rankin och läst av alla uppläsares mästare Magnus Roosmann.

Det är Skottland och en internutredning pågår mot några poliser. De låter prostituerade suga av sig mellan varven och det är definitivt inte bra. När Malcolm Fox börjar skrapa på ytan dör en gubbe i en stuga, kopplingar till Skotsk Ultranationalism kommer i dagen och snart står samhällets toppar och darrar med knäna.

Det är en riktigt, riktigt fiffig, mångbottnad och fängslande kriminalberättelse. Väl värd att ligga vaken med.

Men alldeles oavsett både Kardemummabergen och Skottland; nu ska Benjaminfikusen få ny jord. Här och nu. Sommar.

3 tankar om ”SE- OCH HÖRVÄRDHETER”

    1. Leo!
      Som den djurvän jag är tänker jag på myggorna. Hur skulle jag kunna vara deras blodgivare om jag stängde fönstret?
      Men allvarligt Leo, om du funderar på att lyssna på en ljudbok i bilen så vill jag verkligen plussa för ”En omöjlig död” av Ian Rankin. Förlaget heter EARBOOKS och Magnus Roosman har världens tuffaste röst. Efter Humprey Bogart.
      hej från
      Täppas

  1. Visst, varför inte? Jag ska kolla med Olle i 57:an, han har säkert redan hört den och kan låna ut den till mig.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.