SÖNDAGSGÄSTER

Vi väntar gäster. H har lagat köttbullar med Harissa, råris med Parmesan, Tzatziki, bönröra, fänkål i ugnen och sallad med citron och koriander. Jordgubbs- och rabarberpaj samt glass. Upplägget är mycket lovande.

Ringer under tiden B för att höra om de är i landskapet. Han berättar att han varit på seglarläger med sin son. Upp tidigt varje morgon, stå i led framför hissandet av Svenska Flaggan och Salut. Sedan hårdkörning med knopar, fock och skot.

Tänker att det skulle just vara något för Greven, det: Han är uppe på nätterna, kollar på film med kompisar och sover till14-tiden.

När Greven kommer in i köket berättar jag för honom att jag anmält honom till ett seglarläger. Han muttrar misstroget.

”Varför då, jag gillar inte segling.”

”Nej men det är inte det. På sådana där läger bygger man nätverk inför framtiden”

”Hur mena´ru?”

”Tja, på det lägret lär du känna en liten glutt vid namn Rutger von Schnabel och när du är vuxen byggmästare ringer du upp din gamle polare Rutger som nu är byggnadsborgaråd. Du säger Tjena Rutger, det här är din gamle vän Greven och jag skulle vilja bygga en skyskrapa i Kungsträdgården. Är det lugnt, eller?

Absolut Greven, säger Rutger, bygg på du”

”Ok fattar, men jag vill ändå inte åka på något seglarläger.”

Sedan kommer gästerna och köket fylls med röster och god mat. Vi äter, pratar och det är så kul att vara bland vänner. Allt avhandlas. Yvonne berättar om när hon blev biten av en Huggorm och hela benet blev blålila. Nisse, hennes man konstnären, med vilken hon driver Stocka Filmfestival, förklarar vad han menar med sin utställning ”Creeping in Circles”.

Thomas redogör för Bidrottningarnas liv och Anna-Clara bekänner att hennes flygrädsla går bra att korsbefrukta med det klimatvansinniga med att flyga.

Så där håller det på. H och jag trivs, hon får mycket beröm för maten, och vi känner oss lyckade, ja riktigt sociala.

När gästerna bryter upp och hukar ut till sina bilar under regnet kommer Greven och hans fränder tillbaka. Det är dags för ännu en cineastisk natt.

En afton på landet är till ända.

Helena, jag, Thomas, Anna-Clara, Yvonne & Nisse

En tanke om ”SÖNDAGSGÄSTER”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.