GÖKBOET IGEN

Några sekunder efter 10.00 kliver jag ut ur min studio och det samtidigt som TullaMaja kommer ut ur sin. Hon har sänt SR Västernorrlands morgonprogram och jag har sänt ”Ring P1”. Vi står där i kanten av kontorslandskapet och klipper med ögonen som två nylandade Astronauter. Vi har båda varit i eterrymden och Per-Erik, stationens programchef, kommer sättandes.

”Jaha ja, nu har familjen Fogelberg sänt färdigt och jag tror det är du som behöver en kram idag.” Han ger mig en riktig björnkram.

Jo dagens sändning var rätt knasig. Kände mig som om jag satt inspärrad på samma avdelning som Jack Nicholson i ”Gökboet”.

Samtidigt. Det fanns flera vettiga personer på tråden men det är de ”avvikande” man minns och det är det som gör att många felaktigt hävdar att ”Ring P1” är en sluten avdelning. Gubben som yrade om skäggiga muslimbarn och att vi snart alla tvingas vända oss mot Mekka. Sedan var det han som var så oförskämd att jag bad honom att ta ett svalkande dopp i älven.

En rolig sändning.

5 tankar om ”GÖKBOET IGEN”

  1. Äh, jag tycker det var en bra sändning idag och Ring P1 behövs. Sedan tycker jag att det är bra att du avbryter och klipper av de värsta knäppskallarna.

  2. Hahaha! Riktigt kul och första halvan var inte så farlig ändå. Tro det eller ej men strålfysik har jag läst på KTH tillsammans med medicinsk teknik och du skulle haft glädje av det idag:-).
    Finns massor med bra kurser du kan gå som du kan säga du behöver för arbetet, du kan få bidrag från Tillväxtverket:-).
    Make lärare lystrade till ett par gånger men skrattade trots det, 50000 tackar han dock inte nej till. Nu ska han få städa mer, bara 9 och 1/2 timmars arbetstid ger mycket hemarbetstid har jag beslutat. Han har inte ens lov, inga alls varken jul, sport påsk eller sommar utan semestertjänst är det som gäller på hans skola, är adjunkt, gymnasielärare, kommunalt. 30800 efter 35 års tjänst. Och semestern är slut, har börjat igen. Tror alla helger är upptagna med hans ämnen vid skrivbordet hemma, svenska och engelska. 35 timmars arbetstid på skolan, hemarbetstiden ej inräknad som kan vara hur mycket som helst efter var och ens ambition, särskilt kvinnor arbetar oerhört mycket för att känna de duger. Studieskulderna dock betalda. Och mina med!
    Gubben om muslimerna tar man inte ens på allvar, de verkar ju ofarliga, men ger ju signaler till barn och barnbarn förstås men kanske han inga hade. Och visst släpps lite stolliga fram för att pigga upp det hela,-).
     

  3. Hej Leo! Det kan bli för mycket för Täppas då:-), det jag skrev är fakta och verklighet och visst kan man önska att folk kände till den lite bättre, kanske det var någon idag som tog upp tråden.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.