HAPPY MONDAY

Ligger vaken större delen av natten med Michael ConnellysDet femte vittnet”, som Magnus Roosman läser. En egendomlig lågspännings-spänning kryper genom detta domstolsdrama. Har inte haft så rättegångskul sedan Perry Mason och advokatens sekreterare som kommer inlubbandes de allra sista flämtande sekunderna med det där dokumentet som vänder upp och ned på alltihop. Det finns dessutom ingen som läser så bra som Magnus Roosman.

Sparkar liv i Greven. Han ligger inrullad i täcke och lakan som en tonårspuppa. Han har checkat ut från Världen men jag vet att han kan bli en Fjäril.

Han vecklar ut sig och följer mig, utan att konstra, till ”Saints & Sinners” på Stora Nygatan. Efter leveransen av min usla lekamen försvinner han som en oljad blixt och det utan att ha viggat mig på en slant.

Frida jobbar inte men Johanna klipper mig. Hon kommer från Ånge, tecknar och skriver dikter och är okonstlat trevlig.

När hon är färdig med mitt huvud lägger jag händerna på hennes axlar för att följa henne till kassan. Någon börjar gasta. Jag har lagt händerna på fel axlar och är på väg ut genom dörren i släptåg efter en annan kund. Vi skrattar. Det är Happy Monday så tårarna trillar.

I gränden blir jag stoppad av en man som undrar om han kan få pisk av min käpp. Det är han som har ”Silverboden” nere vid T-Banan. Vi garvar. Det här är verkligen Happy Monday.

När jag en stund senare sitter i roddmaskinen på gymmet dunkar någon mig i ryggen. Jag far upp och kramar om Peter Ottosson, min PT. Vi har inte setts på hela sommaren. Han tränar själv och är svettig och vi omfamnar varandra som två glada Gorillor.

3 tankar om ”HAPPY MONDAY”

    1. Hej Leo!
      Tjatigt? Inte alls. Det är lika kul varje gång du kommenterar och tjatigt, i så fall är det tjatigt att vara människa.
      Hoppas din måndag också är Happy.
      Hej från
      täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.