JAG BORDE FÖRSÖKA LYFTA DEN HÄR BLOGGEN

Vaknar med en känsla av att den, alltså Bloggen, ligger som en drunknande vid ett hål. Men det är inte en isvak utan min egen navel.

Bort grottande i futtiga privata omständigheter, Träning, hårvård, Kräftor och Kantareller och in med världspolitik och ytterst viktiga saker.

Läste t.ex. att KFML(r) är den enda ropande rösten i öknen som menar att Vitrysslands diktator är ren som snö. Civilkurage eller monumental korkskallighet? Jag sätter en slant på det senare.

Ännu en fuktvarm augustinatt med en bok i Öronen. ”Kalak” av Kim Leine är berättelsen om pojken som växer upp i en Jehovas-församling i Norge och som tonåring flyr till sin pappa i Köpenhamn. Denne har flera år tidigare fått sparken från församlingen eftersom han tallat på pojkar. När sonen kommer till sin förmodade hjälte, fadern, förför pappan pojken. Det är så äckligt att man spyr.

Flera år senare är denne i djupet av sitt inre skadade pojke utbildad Sjuksköterska och flyttar med sin hustru till Grönland. Man får en enastående inblick i Grönländska förhållanden, och; hur huvudpersonen försöker bota sin trasiga själ med sex, alkohol och narkotika. Plus rå Sällever, marinerad Myskoxe och Rentunga.

Men vänta nu, var det inte världspolitik jag skulle börja skriva om?

5 tankar om ”JAG BORDE FÖRSÖKA LYFTA DEN HÄR BLOGGEN”

  1. Vad sägs om en blandning av ditt och datt? Ett mellanting mellan naveln och världen? Man vill ju inte missa Grevens öden och äventyr.

    1. Hej Bia!
      Bra förslag och vad gäller Greven så börjar han i skolan imorgon så nu är det hårda bandage som gäller.
      Hej från
      Täppas

  2. Nej nej nej.

    Det är så många som ordar om världens ting men bara en enda om Täppas värld, nämligen Täppas själv. En blogg ska vara personlig och berättas ur bloggarens perspektiv. Ja, så tycker då jag i alla fall.  

  3. Jag håller med Monika och Leo , jag tycker det är intressant att höra dina egna synpunkter på det du upplever och hur du ser på våran omgivning och dessutom med din egna Täppastouch vilket var ett bra namn 🙂
    Fortsätt som bara du kan Täppas .

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.