ATT KOMMA HEM ÄR ATT ÄTA ÄPPLEN DIREKT FRÅN TRÄDEN

Det finns inget som doftar så gott, förutom min älskades nacke, som ett gammalt trähus. Dessutom är det tyst, så tyst. Det är bara vinden som leker i klockspelet ovan trappen och som får dörren att gnissla välbekant.

Inga turistgrupper på gatan, inte en enda helikopter som vispar sönder himlen men äppelträden är fulla av frukt.

Sandra och jag

Felix följde mig till tåget i Stockholm och jag hamnade bredvid Sandra, präst och psykolog. Resan norrut gick fort. Maja, som läser till fastighetsmäklare vid Gävle Högskola, och som satt bredvid, tog ett kort på Sandra och jag.

Ingång mellan husen

Hemma på gården igen. Palle tittar förbi just som jag är i färd med att dra upp köksklockan. Han säger att sjön nere i dalen är alldeles svart och jag ber honom ta en bild på oss två, med sjön i bakgrunden. Först vänder han telefonen åt fel håll och husen blir avporträtterade. När han vänt den rätt,tagit en bild till, kikat på resultatet, säger han:

Palle och jag

”Jo men man ser sjön lite fast mest är det våra huvuden. Vad mycket äpplen ni har förresten.”

”Ta, bara ta.”

Sedan står vi där och gnager på varsitt äpple och livet känns mycket hanterbart och begripligt.

Märkt

6 tankar om ”ATT KOMMA HEM ÄR ATT ÄTA ÄPPLEN DIREKT FRÅN TRÄDEN”

  1. Härligt med äpplen och sjön:-). Lyssnade på Darkness och Christmas time tack vare dig, ja inte just den låten men gruppen, visste inte att de var från Norfolk, nu vet jag det också.
    Och hu så mycket folk (turister,-) det är på din ö, man blir alldeles matt men kanske bra för affärerna de som har sådana. Västerlånggatan är som en mardröm i augusti, så kul när man tar av in i en gränd som är folktom istället. Och förstår du behöver Hälsingland:-), ha det så bra där!
     

    1. Hej Monica och Leo!
      Ja just det där med att folk väljer att gå och trängas på Västerlånggatan istället för att gå upp i gränderna har jag heller aldrig begripit. Inte för att det är med hängande tvätt som i Lady &Lufsen men det finns verkligen ett annat liv än det på genomfartsgatan. Faktiskt ett vardagsliv. Men nu blir det äpplen ett par dagar och ja, jag är väldigt tacksam över att kunna välja miljö som det passar. Och Leo, kul att du gillar bilderna. Jag har förstås inte själv sett dem men jag litar stenhårt på mina medmänniskor. Hej från Täppas

  2. Jahapp, du är alltså inte i sthlm denna vecka och kommande helg? Då är ju jag där för bövelen!

  3. Jag träffade palle lite senare på kvällen för att spela badminton i vanlig ordning . Han var mycket glad ,kan tänka mej att du har en positiv inverkan på Palle , Han vann dessutom matchen! vilket han inte har gjort sen äpplena vart bara små kart .
    Hejsan hejsan från Robban

    1. Hej Robert!
      Jasså Palle tog dig i Badminton! Ändå var han visst skadad i högerarmen efter att något överförfriskad ha brutit arm mot en bjässe på ett 40-årskalas.
      Hej från Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.