SVART MAGI

Efter Grevens hälsoundersökning Serafen, frisk och fin, drabbas vi av en svårartad hunger. På andra sidan Hantverkargatan, vid Stadshusets fot, ligger en alla tiders Thaikiosk.

bild1

Wokad kyckling med risnudlar, Cashewnötter, grönsaker och Ostronsås.

bild3

Det var inte många år sedan man i dessa lägen var hänvisad till en flottig korvmåj med smaklös korv, flufffluff-emulgerings-bröd och ljummet pulvermos. Tack för att den tiden är över.

bild2

Sedan vi skyfflat i oss den varma goda maten går vi för att klippa Greven i en barbersalong någonstans i Kungsholmens gytter av bostäder och kontor.

Personalen talar Arabiska, från ett hörn hörs radion skvala ut såskanalen ”Lugna Celluliter” och i luften en svag doft av parfymerat vatten.

Det kostar 230:-, de tar inte kort och man behöver inte vara Anders Borg för att begripa varför.

4 tankar om ”SVART MAGI”

  1. Förstår inte hur, speciellt du täppas, kan hålla er så slanka efter alla gourme måltider. Att Kurt kan äta förstår jag, han tillhör det ju växande släktet. Men Du, men det är väl allt gymmande.

    Läste i går en artikel om Gamla stan i vår lokaltidning. På uppslaget  var en bild på en gubbe som jag tyckte mig känna igen, det var du. Det var en trevlig artikel utan det vanliga gnället som vi ofta läser om i denna typ av tidningar.

    På insändarsidan i samma tidning ondgjorde sig en trött typ  om att ungdommarna spelade basketboll på skolgården vid Åsö-gymnasiet. Personen kanske inte hörde alla sirener från polisbilarna, vad vet jag. Vad trött man blir.
    Vi hörs, Nu är det bara 9 dagar kvar till Ränneslättsloppet 

    1. Hej Christer!
      Jag tror att vi har mask helt enkelt.
      Eller också är det något med ämnesomsättningen men helt klart är det så att om man rör på kroppen kan man äta mera goda grejor.
      Hej från Täppas

  2. Mat, mat , mat. Förstår att du går och gymmar ofta. Kurt växer ju så han kan ju äta som en varg utan att lägga ut.

    Igår tyckte jag mig känna igen en person i vår lokaltidning , det var du. En trevlig artikel om Gamla Stan, inget gnäll.

    Vilket et är nog av på insändarsidorna, senast om att ungdommar stör boende när som spelar basket på skolgården vid Åsögymnasiet, va trött man blir.

    Skall kanske testa min endurohoj där ty nu är det bara ca 10 dagar kvar till Ränneslätt loppet., taggad
     Vi hörs/ fd endurokungen 

          

  3. När jag var ung så gick man på kinarestaurang. Här, ute i landsorten så var det något speciellt, men nu finns Kina i gatuköksvariant. Så ytterst märkligt. 

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.