ETT LITET HÅL FÖR MÄNSKLIGHETEN

Men ett stort hål för mig. Det doftar läder och svischar från klackbearbetningsmaskiner när jag besöker skomakeriet i Gamla Stan. De tillverkar faktiskt skor om man vill och har råd. Ett par måttbeställda och randsydda Boots går loss på minst 15 000:- men jag vill bara ha ett till hål i mitt skärp. Flickan bakom disken gör hålet alldeles gratis.

Det är ett fint hål. Ett sådant där läderbälteshål som de gjorde förr i tiden. I all sin enkelhet betyder hålet mycket för mig. Det är ett bevis för att alla timmarna med Peter på gymmet inte varit förgäves.

Varför känner jag inte samma glädje över att ”Etiopiensvenskarna” sluppit ur fängelset. Oavsett om Carl Bildt har haft något dumt för sig i Ogadenprovinsen var det väldigt obegåvat att som journalister posera med gerillans automatvapen likt Kalle Anka-Cowboys. Om det är pressfrihet så vet inte jag.

Runt hela världen sitter journalister och ruttnar i vidriga fängelser och det för att de skildrat verkligheten.

Och David Isaac, när blir han fri?

En tanke om ”ETT LITET HÅL FÖR MÄNSKLIGHETEN”

  1. Jag kanske i grunden håller med dig. Jag anser det vara respektlöst det dom gjorde. Sedan kan man tycka vad man vill om styret i sig, det tänker jag inte ytala mig om.
    Dom var inte i ankdammen Sverige utan objudna gäster i ett annat land. Jag är glad att dom överlevde händelsen.
    Att det sedan fabricerades en film av händelsen är mindre viktigt för i sak gjorde dom något olagligt.
    Jag kan tycka att staten Etiopien har agerat korrekt. Staten Etiopien har en konflikt och har då sin rätt att stifta sina egna lagar. Däremot lider jag mycket mer för Isaak, ett fall som inte verkar ha någon progress.
    Min synpunkt som en person som älskar de länder i Afrika där jag har levat i.
    Nu går jag och simmar mina 2500meter.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.