GIGANTERNAS KAMP PÅ PUBLICISTKLUBBEN

När Felix och jag kommer till Kulturhuset och tar rulltrapporna upp till Café Panorama blir vi stoppad av en kvinnlig vakt. Hon säger att det är fullt och undrar om vi är förbokade? Nej, säger jag men ändrar sedan till ja. Vakten muttrar. Hon är hård som en gravsten.

Vi gör oss beredda att gå när Stina Dabrowski anländer. Jag förklarar situationen för henne.

”Det här är Täppas från Ring P1” säger Stina till vakten men det imponerar inte ett dugg på henne.

”Ja men han är handikappad” Försöker Stina. Vakten fnyser.

Då ruttnar Stina och säger som det är:

”OK men det är jag som är Publicistklubbens Ordförande och nu tar jag in Täppas och hans son Felix.

Vi hör vakten ropa okvädningsord när jag med armen runt Stinas midja, och med Felix i förtjust släptåg, fortsätter sista biten upp mot själva Café Panorama.

Det är proppfullt. Stöter ihop med Jan Guillou och jag frågar om det verkligen är sant att han tar 160 kg i bänkpress?

”Nej” säger Jan ”Det är väl snarare 110 kg” och så fick man reda på det. Sanningen måste i alla lägen komma i dagen. Felix som också skakar tass med Jan säger när vi åter är ensamma att den mannen verkligen har praktfulla labbar.

Vi slår oss ned med sesaminbakad Lax och på scenen intervjuar Stina Anne-Marie Åsheden/DN. Den senare har just kommit med boken ”Förbannelsen”. Den handlar om bevakningen av Palmemordet, väldigt mycket om Hans Holmér och om skygglappsförsedd drevjournalistik. Det är blixtrande meningsutbyten om mediarapportering, moral och etik när två riktigt skarpa hjärnor diskuterar. Stina visar sin klass som journalist. Snabb, analytisk och djärv.

Sedan kommer huvudattraktionen. Jan Guillou, advokat Clas Borgström, Filters chefredaktör och medansvarig för Hannes Råstams bok om Qvickfallet Mattias Göranson, Kerstin Weigl från Aftonbladet och Gubb-Jan från Dalademokraten. Den sistnämde är en liten tjurig fan som har skrivit 300 artiklar på temat Qvick är skyldig. Rubriken för debatten är ”Circus Qvick” och visst är argumenten tänkvärda men huvudbehållningen är ändå det skojiga i att några ytterst talföra arga gubbar drabbar samman. Verbala flodhästar inför en hänförd publik.

”Det där vet endast Gud, Leif GW och Jan Guillou” säger Borgström elakt. Han får svar på tal när Guillou vältaligt dömer ut advokaten som en looser.

”Ja Qvick har ju erkänt 30 mord” skrockar Guillou.

Så där håller det på. En väldigt underhållande kväll på Publicistklubben.

13 tankar om ”GIGANTERNAS KAMP PÅ PUBLICISTKLUBBEN”

  1. Nu har jag i lugn och ro lyssnat på länkarna.
    Ja, vad säger man… Den vettigaste i den här skaran var Stina Dabrowski och möjligen den de andra hackade på, nämligen Clas Borgström. Tänk att journalister har sådan makt, makt att styra vad vi andra medborgare ska tycka och tänka. En sådan skara papphattar som Mattias Göransson, Gubb-Jan och papphatten him self;  Jan Guillou.

    Det är som lite obehagligt.

  2. Men Täppas, hur orkar du gå och lyssna på den självgoda Guillou. För mig faller han längre och längre ner på min inbjudningslista till min nästa middag. Trots att han har skrivit en del bra böcker. Men glorian har ramlat på sned.

  3. Jag tycker det låter som en intressant kväll Täppas . Det är ganska underhållande om inte annat att höra på när en del tunga elefanter inom media / journalistik  diskuterar en av sveriges troligen största rättsskandaler i modern tid,
    Jag däremot gick en match mot våran gemensamma vän Palle , det var ganska en ganska intressant match det med , Jag lyckades vinna igen 🙂

    //Robban

    1. Robban!
      Överallt kämpar Giganterna. I Stockholm såväl som i Jättendal men visst visar väl Badmintonmatchen/kampen, den mellan dig och Palle, att han verkligen är en hyvens prick. Hjärtegod som han är lät han dig förstås vinna. Han står inte ut med att se en ledsen förlorare. Där har Advokat Borgström och de andra verkligen något att lära.
      Hej från Täppas

      1. Alldeles riktigt Täppas , När vi spelar är det som vi skulle spela VM eller något riktigt stort , Men jag tycker även om det som vi  också gör , vi pratar , skrockar , förhalar sanningar och har allmänt mysigt ,som man kan ha med kompisar som man gillar mycket, Palle är en kanon kille tycker jag som låter mej vinna ibland .
        Den där Borgström och hans anhängare kommer nog få lära sig dom med , jag menar att förhala sanningar kan dom ju redan hehe . Dom har kommit en bit på vägen så att säga .

        Hejsan hejsan från Robban   

  4. Hejsan Täppas.
    Det låter som en riktig rysarkväll. Jag blev uppriktigt avis och hade givit mycket för att få lyssna till så många tungviktare på en gång. Den ende person som möjligen hade varit rolig att också ha på plats, vore Lambertz, men han vågade sig nog inte dit som göd-lamm, i sällskap med så många vargar.
    Jag håller med ovanstående i åsikten om att Qvick-affären nog är den största moderna svenska rättsskandalen.
    Varma hälsningar från Antik-Nicklas

    1. Hej Antik-N!
      Hatar att behöva säga det men Lamberts fanns med också, fast i utkanten, hans roll var rätt nedtonad, en väldigt obombastisk röst ur publiken men visst hördes även han. Annars var det väl så att det var Borgström som hade Lamberts roll på scenen, även om de båda i sina yrken har två helt olika uppgifter. I den här debatten hamnar de dock på samma pall.
      Hej från Täppas

  5. Lite märkligt att Arn-författaren har så mycket att säga i Qvick-fallet. Saknar han inspiration i författarskapet.
    Då kan han träna lite mer bänkpress ty jag tvivlar starkt på att han klarar 106 kg, snarare 50 kg.
    Jag tror många med mig börjar bli trött på denna person som alltid har något att doppa näsan i.  

  6. Nicklas och Robban: Hur vet vi att det här är ”en av sveriges troligen största rättsskandaler i modern tid”? Mattias Göransson anklagade Gubb-Jan för att gå på som en ”zombie”, men Göransson går ju själv på som en zombie i att driva sin tes. Så vem ska man egentligen tro på?
    Finns gud? Jag vet inte. Är Thomas Quick skyldig eller oskyldig? Jag vet inte. 

    1. Leo!
      Har just besökt Din blogg
      http://leoscookie.wordpress.com/
      och är alldeles uppåt av läsglädje!
      Din lastbil som är likt ett rymdskepp som parat sig med ett flipperspel och så det där med Skolgården! Den trygga fröken med stora tuttar, de lydiga småttingarna, den tuffa 14-åringensom tuggandes på ett tuggummi vid skolgårdens kant väntar på ett småsyskon. Och så hela Chewing-gum-utvikningen. Dra på trissor vad skoj.
      Hej från
      täppas

    2. Leo , Ja man kan aldrig veta än i detta mål men visst är han dömd för en del brott , men jag tror att sen det började uppdagas att bevisningen var undermålig på ett antal punkter så är han nu redan avskriven från 3 domar .
      Och när alla papper läggs på bordet kanske det blir fler . Och om Gud finns ? Ja jag vet inte !
      Men det vore allatiders kul om han gjorde det ,

      Hejsan hejsan från Robban

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.