ÅTER MOT STOCKHOLM

Sitter med Felix på Y-bussen söderut mot Stockholm och funderar. Anders, som skjutsade upp oss till E4, berättade att hans granne grävt ett dike som leder in allt ytvatten från den intilliggande åkern på hans tomt. Sedan undrar folk varför krig finns.

Felix medför en stor kasse med Älgben. Han ska koka soppa. Själv bär jag en stor hink Lingon. Jag ska koka sylt.

Uppslukad av Isabel AllendesZarités frihet” går 4 timmar fort. Det är en makalöst rik berättelse från Haiti och New Orleans.

Jag och Greven på Formosa

Knallar med H och Greven till Restaurang Formosa. Servitrisen tycker att Greven är fin i håret. Ur högtalarna strilar musik från Taiwan-toppen. I det inre rummet sitter ett gäng Kineser och gafflar. Men de äter förstås med pinnar.

Greven berättar om en fest igår kväll vid Odenplan. Den spårade ur och vi ryser över bilderna av ett slags Tonårsharmageddon. Möbler i flisor och någon som slänger ut mjölkförpackningar på gatan. Sedan kom polisen.

Skönt ändå att han berättar.

Inser plötsligt att jag står i begrepp att äta Jätteräkor. Jag som just förbjudit Greven att beställa Hajfenssoppa. Kommer jag att hamna i helvetet nu?

Inkastaren på ”Sallys” kommenterar Grevens städade frisyr när vi släntrar förbi. Snyggt, tycker han.

En väldigt vardaglig söndagkväll i Stockholm.

PS. Givetvis deltog inte Greven i förödelsen av den där lägenheten. Händelsen var i all sin sorglighet ändå en demonstration av vad som kan hända när enskilda rätt hyvens individer tillsammans blir en Ond mob.

Greven å sin sida fortsätter att iförd sjömanskostym och gloria hjälpa gamla tanter över gatan.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.