SYND

Lördag, sol och vind mellan husen när jag tillsammans med PT Peter korsar Stockholms centrum för att besöka Stadsbiblioteket i hörnet Sveavägen/Odengatan.

Kvarteren runt Sergels Torg kokar av människor, jippon och röster. Predikanter, gatumusikanter och tillfälliga utomhusserveringar. Musik från affärer och knaket från ständigt nya Gallerior som tränger sig upp mellan husen.

Tänk att det finns folk till allt och tänk att det är bra synd att människor från landsorten, på tillfälliga Stockholmsbesök, tror att detta är Stockholm. Klart de kommer hem till sig och berättar att det var kul men stressigt och ett fasligt liv där i Stockholm. Roligt att besöka men skönt att komma hem.

Greven kommer inte när det är middagsdags. Han håller sig undan, den lille rackaren. Några minuter före 24.00 kommer han hem med en kamrat. Kompisens mamma har flera timmar tidigare ringt och undrat om det går bra att gossen får sova hos oss. Givetvis.

Pojkarna luktar tobaksrök och har något tjänstvilligt över sig. De säger med en mun att de tillsammans ämnar studera No, eller var det So, inför ett kommande prov och att de väldigt gärna nästa dag, idag söndag, beger sig till IKEA för att byta den där alldeles för långa rullgardinen.

En sak är klar: De måste ha syndat så det stått härliga till.

4 tankar om ”SYND”

  1. Hej!
    Min bror, som spelar sig själv i nya hasselfilmen liksom du, är med i trailern. Han säger att det är inte du. Iofs är den han pekar ut som sig själv klädd i en gasmask och syns i 0,5 sekunder så det skulle lika gärna kunna vara du. Ja, jag kan inte avgöra det där riktigt.

    Man väntar med spänning på att få se filmen, då kanske allt klarnar….

    Hälsningar från Anna   

    1. Hej Anna!
      Vad lustigt att du är på tråden idag. Talade nyss om dig i drömmande ordalag. Jag utbrast:
      ”Det enda som saknas just nu är ett av Annas Rullrån, men jag får väl fråga runt i Hälsingland.”
      Vad gäller filmen så spelar jag mig själv i öppningsscenen där Hassel ringer till ”Ring P1” och gafflar om Palmemordet. Det enda sorgliga är att jag bara hörs och inte syns. Jag älskar smink. Men för att uppträda i gasmask lär man heller inte behöva smink.
      Hej från Täppas

  2. Precis så där stökigt är det i Stockholm. Jag önskar att Vasamuseet låg i Vargön, för det hade jag gärna sett en gång till.

    1. OK Leo, Vargön får Wasamuséet men eftersom livet inte bara handlar om att få utan även om att ge så får ni också Drottninggatan, från Riksdagshuset till Kungsgatan, speciellt då hörnet utanför Åhléns. Vidare får ni Gallerian och en bit av Hamngatan. Resten behåller vi. It’s a deal?
      Själv struntar jag dock i alltihop för imorgon reser jag till Hälsingland för att skaffa Rullrån och andas frisk höstluft.
      Hej från Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.