ÄLSKAR

Älskar att ta en taxi till Klarabergsterminalen i gråregnet och Y-bussen norrut.

Älskar att taximannen följer mig hela vägen in och till rätt ”Gate” och att busschauffören talar dialekt och är trygg som ett Glas Varm Mjölk.

Älskar att sitta framför det där aningen äldre paret från Matfors. Gubben har samma morgon kört ned en utställnings merca till Akalla värd 2 miljoner från Sundsvall och frun fick följa med. Han blåste på i 200 knutar när fartkamerorna inte såg på och frun spinner som en katt. Nu ska de hem.

Älskar den Italienske deckaren med korrumperade advokater, en nunna som idkar kampsport och att boken ”Med slutna ögon” är så rolig att jag skrattar.

Älskar att sedan växelvis lyssna på P4 Radio Gävleborgs letargiska mummel genom dieselmullret och Tranströmers samlade dikter. Stjärnbilder som på himlavalvet stampar i sina spiltor, en solvarm trapp och ett piano som likt en svart spindel klättrar omkring på ett nät av toner.

Älskar inte att försöka slå en båge på bussens minimalistiska toa. Kan inte koncentrera mig på uppgiften när jag känner mig som en mus fångad i en fälla.

Älskar att kliva av vid E4 mitt emot ”Grillen” och gå ned mot brandstationen, känna suget från långtradarna och att det för ögonblicket inte regnar.

Älskar att komma fram till huset, sticka nyckeln i låset och känna lukten av ett gammalt trähus.

Älskar att dra upp köksklockan, kolla Leos blogg på leoscookie.wordpress.com, sätta på kaffe, hitta smör i kylskåpet och ta fram Lavinelimpan från Munkbrohallen.

Älskar.

4 tankar om ”ÄLSKAR”

  1. Täppas, det låter skönt att få känna lite frisk luft. Fast idag är det inte helt fel i Stockholm heller.

    I kväll blir det ett klubb race i enduro, alltid något att se fram emot i den allmänna misären.
    Njut, vi hörs/Christer Höglund

    Ps har Greven och Helena fått igång alla finesser på den nya TV´n?    

  2. Ja, det är en konst att älska även det som finns längst ut i marginalen. Klarar man det, då får man må gott ofta. Men att älska att inte kunna pinka när man behöver!!! Nä, det går inte att älska.

  3. Jag kanske inte älskar det du skriver men däremot så är det väldigt intressant och läsa alla anekdoter som du är med om. Och jag håller med om Leos blogg , efter du skrev om hans blogg så är jag inne där med och kollar , tycker han har underhållande historier ur livet som  man känner igen sig i . Fortsätt så 🙂

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.