EN SOCKERBAGARE HEN BOR I STADEN

Efter några ljuvligt stillastående dagar i Jättendal då jag vilat upp mig från den senaste tidens mediastorm är det så dags att resa söderut.

Slumrar, i en hallucinatorisk oklarhet, när jag sitter som ett ägg i en varm kläckningsmaskin på Y-bussen ned mot Stockholm. Ute regnar det blyertspennor.

Just som jag ska kläckas och stiga av vid Cityterminalen börjar jag tala med paret bakom mitt säte. De har rest ända från Örnsköldsvik och är kurrande lyckliga över att de kommit över sådana billiga biljetter. Resan var praktiskt taget gratis.

”Ja allt vore på topp om det inte var för miljöaspekten” säger jag som inte kan hålla mig från att dra upp otrevligheter.

”???”

”Tja en sådan här landsvägsbuss spyr ut mängder med växthusgas.”

Det glada paret försvinner. Varför skulle jag säga så där, vi som hade det så trevligt.

Greven möter upp inne i terminalen och vi går till ”Burger King” för att få oss något att äta innan han försvinner till sin Thaiboxningsträning och jag fortsätter hem. Han är i diskussionstagen och säger:

”Lyssna på det här” och så börjar han sjunga:

”En Sockerbagare Hen bor i staden

Hen bakar kakor mest hela dagen

Hen bakar stora Hen bakar små

Hen bakar några med Socker på”

”Jaha” undrar jag.

”Ja men det är ju skitlöljigt: Hen!”

Då jag numera är livrädd för att inte vara politiskt Korrekt mumlar jag något om att somliga vill ha det så där.

Greven fnyser.

Tror det blir hen som får sända ”Ring P1” nästa vecka. Själv känner jag mig lite feg.

6 tankar om ”EN SOCKERBAGARE HEN BOR I STADEN”

  1. Tja, det är bättre än vissa andra alternativ. Åker ungefär den sträckan 2 gånger i veckan med bil till exempel. Jag försöker, den gamla Volvon är ombyggd till etanoldrift, jag raggar liftare på nätet och kör numera sällan sträckan ensam. Men trots dessa ansträngningar så skulle det vara oerhört mycket bättre med tåg. Men en gammal Moderat och tillika generaldirektör för SJ stod i media och förkunnade ”Vi behöver minsann inte konkurrera med andra trafikslag.”, så det gjorde de inte, mycket framgångsrikt skall tilläggas.

    Man undrar när vi skall få bunkt med vissa vansinniga idéer. Som idéen att vi skall jobba på ett ställe, bo på ett annat ställe och handla mat på ett tredje, vem kom på den idéen? Eller tanken om att alla skall ha en egen allting, vem kom på den idéen? Den mest miljöförstörande och resursslösande idéen i västvärlden. Det handlar inte bara om bilar, på min familjs gata i norrland finns 8 hus och minst 4 snöslungor, det hade räckt med en, men det hade ju kraschat ekonomin. Men om ekonomin inte tål att vi delar med oss och hjälper varandra, betalar vi då inte redan ett allt för högt pris för den där ekonomin?

  2. Jaa Hen är en orsak till att jag vill fly landet, Vafaan är detta? Feministerna har tagit över landet, de vanliga damerna och herrana känner inte igen sig. Sverige är föör modernt, andra länder respekterar genus och att vi är olika men inte sverige här ska kvinnor vara män och män vara kvinnor.

    1. Det stormar verkligen i ett vattenglas. Det är inte tänkt att ersätta hon eller han. Det är praktiskt, nu slipper du irriterade föräldrar för att du kallade deras lilla illbatting för hon när det var en han. Nu slipper du skriva han/hon i texter för att undvika en könsmaktsordningsdiskussion som tar bort ifrån det man menade. Om man tar det lite cool och undviker att läsa DN, så är det inte en så stor grej, egentligen. Det är ett nytt ord.

      1. Martin!
        Jag kan inte heller hetsa upp mig över Hen. Svält, krig och resistenta bakterier, ja, men Hen är inte mycket att skriva hem och berätta om. Ett litet ord lär inte förändra könsmaktsordningen.
        Då oroas jag mer över antalet snöslungor på din gata.
        Hej från Täppas

  3. Joo du har säkert rätt Martin blir lite upprörd bara av dessa ständiga påhopp på Män i Sverige, men naturligtvis menar inget något illa typiskt svenskt det med….säg inget som upprör.. därför gillar jag Täppas han upprör jämt och det är typiskt osvenskt och bra…

    1. Jo, jag håller med, det är den värsta antifeminismen som finns i sverige är den att kvinnor alltid är offer. Det är kvinnor och män som låtsas vara på kvinnans sida och utmålar kvinnan som alltid varandes ett offer.
       
      Håller med dig helt, jag gillar folk som inte självcensurerar, det är fan det värsta jag vet, folk som försöker tilltala alla.
       
      Jag var inte så kritisk till dig, det är lite knepigt med ”hen”, men DN har piskat upp nån konstig extremtolkning av det hela. Jag tänkte väl att du råkat surfa in på dn av misstag. 🙂

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.