HÅRET LÄMNAR HUVUDET SOM RÅTTORNA ETT SJUNKANDE SKEPP

Varmt duggregn i gränderna när jag på förmiddagen trevar mig till ”Saints & Sinners” på Stora Nygatan. Måste få hjälp av Frida att klippa ned den där spretande och väldigt raggargubbiga tovan i nacken.

Jag är första kunden för dagen, hon tvättar mitt hår och säger att Schampot också innehåller en balsamering. Tänker på Sverker Olofsson när han i ”Plus” tog upp ett preparat som beströk varje hårstrå med ett lager av Gummi. Rena smörjan.

”Kommer jag att få ett tjockt hår nu?” undrar jag.

”Nej” ler Frida ”Det här stimulerar hårbottnen och inget annat.”

Mest är hårtvätten bara skön, varm och löddrig.

Sedan börjar hon berätta om hårtransplantationer. Det finns män som lägger ned 100 lakan på att transplantera hår. Man kan flytta hår från, t.ex. en skapligt luden rygg, till Flinten. Men hur ser det ut? Fjunigt rygghår på skallen.

Tänk om man skulle flytta könsbehåring till huvudet. Hur skulle det framstå? Krulligt?

Hur långt kan fåfängan driva en människa? Löjliga familjen är bara förnamnet.

Bestämmer mig, medan Frida sätter saxen i mitt nackhår, för att bejaka min flint.

13 tankar om ”HÅRET LÄMNAR HUVUDET SOM RÅTTORNA ETT SJUNKANDE SKEPP”

  1. Håller inte alls med Täppas för mig är det lite traumatiskt att bli skallig. Har kompisar (skalliga) som hånar mig för att jag känner så men tycker det är olika. En del män passar som skalliga med ett runt ansikte andra med smalt ansikte och skalp kan se för jävliga ut. För min del sitter mycket i peronligheten i mitt hår och skulle kunna lägga några kronor för att behålla det.

    1. Jag kan absolut förstå hur du känner. Jag har själv en stor del av mitt liv känt mej sårbarare utan mitt hår, och gömde mej ofta i tonåren bakom luggen osv. Styrkan kan mycket väl ibland sitta i håret, tyvärr. Jag har, eftersom mina ögonfransar är pyttekorta och jag skulle vilja ha långa vackra ögonfransar, och eftersom mina ögonbryn till största del försvunnit…kanske pga mediciner jag äter, eller nåt… testat xlash och det funkar. ögonfransarna blev längre och ögonbrynen växte igen där de var borta. Och, jag tycker att dom nu borde utveckla detta ett steg till… för hår som hår, väl… :

      1. Vad skoj Benita!
        Har hört talas om det där preparatet som faktiskt får ögonfransar att växa. Kanske kunde man gnida in det i flinten?
        Skön lördag i regnet önskar Täppas

    2. Micke!
      Jag har full respekt för din känsla inför hår. Kanske försöker jag själv bara skoja bort min egen flintångest. Men visst är det knäppt att den som har lockigt hår vill ha rakt och den som har värsta hårmanen tycker det är ballt med flint.
      Hej från Täppas

  2. Lite hårmassage ska du unna dig och när håret fallit kan du alltid få skalpmassage:-), lite avkopplande och skönt. Håret klarar du dig utan, du har ju ofta tuff keps och annan snygg outfit så det tänker man mer på. Säger jag som har ett guldblont hårsvall:-) men det sitter inte i håret mitt värde heller. Lägga pengar på något konstgjort eller operera bort magar mm finns inte i min värld som ser det verkliga eländet i sjukhusvärlden, från födelse till död.

    1. Monica Guldlock!
      Tack. Lovar att försöka bli vän med min begynnande flint, men du, om man har kalkonhäng under hakan; funkar det verkligen med laser som”slår sönder” fettet? Eller är sådant bara lurendrejeri? (vilket jag förmodar)
      Hej från Täppas

      1. Såg av en händelse en viss drottning och inte ser hon yngre ut än andra 69-åringar. Om det nu är sant allt som står om alla operationsresor, kanske bara är lögn alltihop och hon är äkta rakt igenom:-). Hennes make tror jag inte har gjort sådana resor i alla fall:-). 
        Nej tror inte laser mot hakhäng hjälper men kanske att skära bort alltihop:-). En kollega fick hjärntumör förresten, fick göra lite plastik som hjälp sedan och då tog den snälle plastikkirurgen bort hennes ”ögonhäng” som hon alltid haft, han trodde musklerna blivit skadade av sjukdomen, och ärligt så såg hon piggare ut än någonsin efter detta, överlevde, kunde arbeta igen, inte fullt, men ändå. Hon blev stärkt på något sätt av alltihop.

  3. Har ni sett Marianne i Godmorgon , snacka om kalkonhäng under hakan. hehe hon borde gå på nån klinik nää men varför dessa stofiler år efter år? byt ut dom, dom är proffs på att tycka och svara guud så tråkigt byt ut alla mot nya förmågor ….

      1. Man kan vara ful och ändå vara tilltagande som person. Tycker värdarna i Godmorgonprogrammen har ett bäst före datum och då inte bara utseendemässigt..

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.