FILMKVÄLL I GAMLA STAN

Lördag och jag driver genom staden med Jullan i duggregnet. Hon skuttar som en Antilop och om jag inte hade gått på gym hade jag blivit stående och flåsat i olika gathörn. Fikar på Montis i Gallerian.

På kvällen kommer Felix och lagar makalösa Lammbiffar med Zucchini, Oliver och en massa annat. Samt tomatsås och ett mos på vanlig Potatis, Idaho Sweet Potatoes och Gulrötter. Det är himmelskt.

Greven har filmkväll med sina fränder. Två flickor plus tre pojkar bänkar sig med dip och Sour Cream Onionchips framför en film som är förbjuden, inte bara i Sverige, utan även i 100 andra länder. Den heter ”A Serbian film” och jag föreställer mig att det är något gräsligt om massmord på Muslimer under Bosnienkriget. Musiken pumpar dovt, stämningen verkar tryckt och efter en stund kommer Greven och två killar ut och sätter sig i köket. De är gröna i ansiktena och har fått nog. För vidrigt säger de.

Filmen handlar om den Serbiska porrfilmsindustrin och är så långt från mjukporr att avståndet till den avlägsnaste stjärna är ett stenkast.

Felix och jag smälter maten på sängen medan ungdomarna går ut i gränden för att få en nypa luft.

Efter en stund är de små Cineasterna tillbaka för att bänka sig framför komedin ”Dumpad”.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.