VÅFFELMORGON

 

Grumlig gryning, lakanen i trassliga korvar när H ringer från flygplatsen i Barcelona. Hon ska strax flyga norrut och säger att hon längtar hem.

Jag föreställer mig att just flygplatsen i Barcelona är som gjord för att längta. Det finns inget ställe som är mer anpassad för längtan som just flygplatsen i Barcelona.

Slår på P1 och ”Godmorgon Världen”. Kommer in i ett reportage om en Sydkoreansk Exdiktator. Hör ett ljudklipp från ett av hans valtal. Fattar inte varför han behövde valltala när han var Diktator men jag har säkert missat någon detalj.

Under hans tal störtar en attentatsman fram för att skjuta Diktatorn. Skytten klumpar sig och råkar istället skjuta diktatorns fru. Säkerhetsfolk tar hand om fumlige skytten medan några andra släpar bort den döende Diktatorsfrun. Gubben själv fortsätter att tala till massorna som om ingenting hänt.

”Nåja” tänkte väl Diktatorn ”Det finns många fler varifrån den där kom (apropå frun) men det finns bara ett jävla land där jag funkar som Diktator”.

Våfflor
Det stiger en ljuvlig doft från nedervåningen. Våfflor. Jullan rumsterar om i köket, brygger kaffe, nynnar och gräddar våfflor.

Slår mig ned vid dukat bord och vi konstaterar att alla våra mobiler och datorer automatiskt ställt om till vintertid. Det verkligt häpnadsväckande är att även den gamla klockan på väggen rättat in sig efter den nya tiden!Klocka

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.