PÅ TRÖSKELN TILL INDIEN

Redan 09.10, när jag kliver nedför trappan till Indiska Visumavdelningen, är det fullt med folk. Ute snöregnar det men där nere i källaren är det varmt och stimmigt.

Känner mig som en flipperkula som chanslös ska snurra i ett vanvettigt Flipperspel.

En tjänsteman noterar min ankomst samt min vita käpp och bär fram en skön fåtölj. Han placerar mig i ett bekvämt hörn. Det ger en försmak om att de i Indien vördar de synskadade. Kanske tror mannen från Visumavdelningen att jag har siargåvor?

Runt mig tjattrar de visumansökande som uppjagade burfåglar. Det är ett helvetens tryck. Jag tar det lugnt.

En tjänsteman mässar på om hur de olika fälten i dokumenten ska fyllas i. Han rabblar detaljer som mantran. Trygghetsnarkomaniserade svenskar ställer korkade frågor men han mantrar bara på. Han utför en helig ritual och den som inte fattar det kan slänga sig i väggen.

Ett par flinka händer tar min dokumentmapp och försvinner. En Ko bökar sig genom dörren och nedför trapporna. Tuppar galer. En flodbåts ångvissla hörs och Kakaduorna har Kakaduasex i palmkronorna.

”Förlåt mig men jag har problem med att logga in” säger händerna som tog mina dokument.

”Det är ok” säger jag. Allt känns fint och bra nu när jag överlämnat mig i famnen på alla Indiens Gudar.

Kon bajsar i en dataknuttes öppna attachéportfölj. Hans iPhone, lunchmacka och några papper blir kladdiga. Mannen börjar gråta. Han sparkar frustrerat på Kon. Genast kommer några turbanprydda vakter och slänger ut dataknutten på gatan. Han ligger i snögloppet med alla sina papper utströdda i blötsnön. Det går inget vidare för honom men det vet ju vem som helst att vad man än gör i Indien, så jävlas man inte med Kor.

Efter en stund är mina handlingar färdiga.

”Har ni kontanter?” undrar flinka händerna.

”Visst” säger jag ”Inga problem” Mannen spinner som en katt. Money talks. Cash is King.

Snart står jag ute på gatan igen och väntar på en taxi. Det där var ju lätt ordnat. Nu är det bara själva resan kvar.

2 tankar om ”PÅ TRÖSKELN TILL INDIEN”

  1. Spännande! Är nästan så du kan hoppa över själva resan:-). Så intressant med sådana ställen, att fantisera om vart alla ska ta vägen och varför. Du beskriver allt väldigt upplyftande:-). Hoppas resan går lika bra när den närmar sig. Det är väl lika bra att önska God Jul på en gång:-). Och akta dig för aporna så du inte blir biten!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.