3 BILDER

Står i receptionen på gymmet, nygymmad och insmord i Taxfree-produkter så att jag doftar som en hel herrklubb. Linda, som arbetar på gymmet, kommer in efter att ha varit ute och givit byggjobbarna, de som blockerar gatan utanför med sina bilar, en saftig avhyvling.

”Ja sa till dem att det är besvärligt för alla blinda som tränar här!”

”Hur många blinda är det fråga om?” undrar jag.

”Det är bara du men det är själva principen, de ska inte blockera vår entré.”

Jag har ingenting emot att bli använd på detta sätt. Kul att man kan vara till någon nytta.

På kvällen fyller vi i visumansökningar inför Indienresan. Det är ett frågeformulär som skulle göra vilken statistikutfrågare per telefon som helst, grön av avund. De frågar om allting och en fråga som:

”Vad hette svärföräldrarnas kusins katt som ogift?” skulle inte förvåna.

H säger vid något tillfälle att det alltid finns de som är kritiska mot någonting. Det finns bara en sak som ALLA älskar och det är nätet.

Till och med de elöverkänsliga, när jag ställde kritiska frågor kring deras belägenhet, sände hatmail istället för oelektronisk snigelpost.

5 tankar om ”3 BILDER”

  1. Skall du till Indien, Täppas?? Du bara reser och reser… man blir grön. Får man fråga vart i Indien? För hur länge? Jag ser fram emot dina rapporter därifrån!

    1. Jovisst, det bär iväg till Södra Indien, Kerala, över Jul och Nyår. Har just varit på Ambassaden med visumpapperen men givetvis var det en liten skruttans namnteckning som saknades på ett dokument. Fick återvända hem med oförättat ärende. Imorgon är det Indisk helgdag och stängt men på torsdag morgon är det jag som står först i kön med mina alltmer hundörade papper.
      Hej från Täppas

  2. Men vad ska du i det där hemska landet att göra, med din dåliga syn och din känsliga mage? Skön resa hälsar Leo. 🙂 

  3. Lycka till imorgon med dina papper! Och kul med alla upplysningar som krävs. Även i EU-land. Jag vet ju inte hur det är här för de som kommer till oss, men dottern hade sitt bröllop i Storbritannien och bor där och det var många frågor också i stadshuset tror jag det var med papper som skulle ifyllas. Frågor som var oväntade och jag frågade sedan är det där jag? För många frågor handlade om föräldrarnas giftermål, namn tidigare, vad vi bott, gjort, yrken och sysselsättningar, frågor om mormor och jag vet inte vad. Sen kontrollerades det och godkändes och så de kunde fara till kyrkan:-)

  4. Men Leo! Det är ju ett fantastiskt land! Kerala vet jag inget om men Rajasthan är underbart, speciellt utanför de värsta turiststråken. Och när man varit där ett flertal gånger och tror att man fått koll på landet och människorna, så inser man att det hade man inte alls. Kor som vill komma fram, apor som snor dina grejer, fifflare och månglare.

    Täppas: om ni gör några ayurveda behandlingar och annat så ge ordentligt med dricks, för dét är det de stackrarna lever av, de har knappt någon lön.
     

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.