LIVSGÅTA

Travar med en sladdrig paketavi till Konsum, får ett rätt saftigt paket och när jag på väg hem ska korsa Järntorget, går jag fel och kör fast i en snödriva.

”Gone wrong, eh, Sunshine?” Det är Paula X. Hon är Brittisk, talar bra svenska och har bott en hel del i Kina. Hon tillägger:

”Wrong direction, that´s the story of my life!”

Medan hon lotsar mig i rätt riktning mot Västerlångatans mynning pratar vi om ditten och datten. När jag säger att jag nästa dag ska till biblioteket kommer hon med några boktips.

Väl hemma ligger redan ett mail i min inkorg. Paula vill tipsa om en bok av Mo Yan, ”The Garlic Ballads”, och jag skriver näbbigt att den läste jag redan ett par år innan han fick Nobelpriset.

Hon svarar:

”I read him some 20 years ago when I was living in China.” Fan, jag drar till med:

“I read him even before he was born.” Var jag nu fick det ifrån. Hon svarar blixtsnabbt:” I read Mo Yan before Stephen Hawking had even invented China.”

Jag älskar Paula X.

Men så paketet. Det visar sig innehålla inte mindre än två iPads och två höghastighetsmobil-modem. Hur fan gick det här till?

Jo, det var i fredags. Jag var på väg med Y-bussen till Jättendal då någon ringde. Linjen skrapade och gick på men jag hörde en snubbe säga att jag kunde få dubbel hastighet på mitt mobila bredband för samma kostnad som jag har för det gamla modemet. Sedan vet jag inte vad som hände. Mannen började säga något om en iPad och att den skulle medfölja hans erbjudande, nästan, gratis. Vad sa jag då? Linjen bröts och han ringde upp igen och undrade om vi var överens? Jag sa att jag trodde det.

Nu sitter jag med två iPads, av vilka ingen passar en blind, samt två höghastighetsmodem. Frågan är: När kommer fakturan och hur i helvete kunde jag vara så korkad?

2 tankar om ”LIVSGÅTA”

  1. Kul det första med brittisk humor från Kina:-) och humor från Gamla stan;-), den andra delen, telefonförsäljare, och de i mobilbranschen ute i galleriorna, t o m i sina egna butiker försöker de lura folk, blir mer och mer äckliga, hoppas det löser sig med den biten, ja det gör det! Ha det bra i vintersolen!

  2. För några år sen fick jag iptelefoni på liknande sätt. Så arg som jag var då, under en lång tid, då inget stämde och jag inte förstod hur jag hamnade i det där, så arg har jag aldrig varit. Jag skrek i telefonen till vänliga damer och herrar. Jag svor och betedde mig. Jag gapade: Hur faan kunde detta ske? Jag är väl någorlunda normalbegåvad. Jag sköter heltidsjobb. Jag vågar knappt tänka på hur ni antagligen lurar senila och förståndshandikappade.
    Det är hemskt!!! Just att man faktiskt inte förstår nåt innan man har paketet på köksbordet…..

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.