BRÖSTCHOCK

Belinda Olsson, som leder ”Ring P1” den här veckan maskar på med ”Bröstchock” i puffen strax innan 09.00-Ekot men ingen nappar. Jag skulle ha kunnat göra det själv; använda kvällstidningsprosa men den brukar inte ha någon relevans i ”Ring P1”-sammanhang. Men Belinda är toppen.

Vinden på gångbron längs Riddarfjärden är bitande. Långkalsonger, hellång yllerock, två schalar, Bombermössa med öronlappar och solbrillor. Greven säger att jag ser ut som en pedofil men det får stå för honom. Dessutom är jag inte på väg till en strand för att plåta barn.

Träffar Peter på gymmet. Vi tränar mest rygg och axlar. Svetten sprutar och de nya träningskläderna går som smort.

Det är sen eftermiddag och omklädningsrummet fylls med testosteronstinna nyårslöften. Det är män, kontorskillar, mellan 30 och 40. De strömmar in med pipande mobiler. De har en simultankapacitet så enastående att de byter om, ingår avtal, stämmer möten och tuppar sig med sina polare på en och samma gång. De är på väg, mitt i karriären och de vill Upp, Upp, Upp. ”Vilka blöjglin” tänker en cynisk äldre man som i ett hörn pustar ut efter en kraftig bastu. Den gubben är jag och om jag orkade skulle jag ta var och en av de här pojkarna, vagga dem i mitt knä och tröstande säga:

”Det går över, gubben, det går över.”

När jag vandrar hemåt tänker jag på killen från Bosnien som jag pratade med i bastun. Han var från Banja Luka och menade att det inte fanns några som helst religiösa motiv under Bosnienkriget.

”Krig handlar bara om pengar” konstaterade han. Efter en stunds kontemplativ bastutystnad fortsatte han:

”Det går 12 verkligt läckra flickor på 1 man i Bosnien. Drömläge”

Den gamle cynikern som är jag funderar på att det inte är konstigt när man betänker vad de gjorde med så många män och pojkar. Pang, pang och ned med dem i massgravar.

Verkligheten är verkligen besvärlig, betydligt mer komplicerad än en ”Bröstchock” under ”Guldbaggegalan”.

Lyssna: Ring P1! 20130122 09:30

7 tankar om ”BRÖSTCHOCK”

  1. Va då bröstchock? Kom till Eriksdalsbadet så kan man tala om generell bröstchock fast då på gubbar i min ålder. Undertecknad inkluderat, Carola är vacker att se och höra.
    Jag är inte gubbsjuk, bara fet.
    Skrivit på tåget från Karlstad.

    1. Hej Leo och Christer!
      Bröst och Purjolök. Varför tänker jag på Sigmund Freud.
      I vilket fall: H kom hem och sa att det var väl själva Fan att en kvinna inte kan undvika att bli bedömd efter sina tuttars utseende. Lite senare, när hon studerat saken, att Guds egen Näktergal skulle hedra avlidna skådespelare men fokus kom på barmen, ändrade hon sig lite. Kanske ändå inte så smakfullt.
      Jag sa: Det där är mycket upp till kameragubbarna och bildproducenten. När man t.ex. tidigare visade körprogram från TV2 i Sundsvall, kom bröst och rumpor gärna i fokus och det beror på att just yrkesgrupperna kamera och bildproducenter ofta är gubbsjuka män. De väljer vad tittarna får se.
      Men vad vet jag; En man som går på gym för att slippa att de egna tuttarna hoppar när han borstar tänderna?

      Hej från
      Täppas

  2. Du har så rätt så rätt Täppas, det är där kameraögat hamnar. Hon berättar själv (hon är lite av perfektionist när det gäller konstnärsskapet) och kollade hur det hela skulle se ut innan och det godkände hon, och så sjunger hon och kameran vilar på hennes bröst, det säger programledaren idag var meningen, vi som glor på TV skulle se hennes bröst och de i lokalen de döda:-). Dessutom kom diskussionen upp hur de kunde vara så stora? Vad hade hon gjort? Hon har blivit lite mulligare och ska snart ta tag i det = kommer på dina träningspass. Förresten blir mina bröst också större när jag går upp två kilon kilon fast Carola sjunger bättre:-)))), ha det nu så bra!

    1. Är det sant?
      Skulle vi hemma i TV-sofforna inte få se de som dött? Så det var därför som dom slutade låta oss hemma få se de sista? Det verkar inte helt rätt tycker jag.

    2. Hej Monica!
      Det sägs att Guds egen Näktergal gick på mitt gym under en period. Hon hade en personlig tränare men denne blev fasligt trött på att hon inte kunde genomföra några övningar då hennes mobil ringde stup i ett och hon kunde inte låta bli att svara.

      Hej frånTäppas

  3. Ja programledare, kanske ska vara bildproducent, men någon som styr bakom dem ändå. Har kollat dina nya träningskläder, du är jättefin i dem;-)

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.