ONSDAG I FEBRUARI 2013

Snöblask utanför bussfönstren under resan åter till Stockholm. Trångt och varmt sitter jag försjunken i ”Ximen Nao och Hans Sju Liv” av Mo Yan. Förstår inte riktigt att han av somliga betraktas som en medlöpare till den Kinesiska diktaturen då porträtten av de dumskallar som får luft under vingarna i kraft av att rabbla Mao är rätt skoningslösa.

Lenins revben – under KornhamnstorgImorgon kommer min egen bok ”Lenins revben – under Kornhamnstorg” med lastbil från tryckeriet i Ungern.

En helt annan sak: Lovar mig själv att i Bloggen inte komma med mer åldersgnäll. Slutgnölat. En bra sak med att vara vuxen är att man kan ligga i sängen och käka godis. Vilken dag i veckan som helst.

”Några planer inför dagen?” undrar H.

”Tja” funderar jag ”Gå på Apoteket och hämta nya mediciner, klippa mig och kanske ta en roddtur på Gymmet”. Hon skrattar och säger att det låter som väldigt mycket 50+ men det gör inget. Är inte längre själsligt benskör. Vår i luften.

Hör på radion att Volvo Lastvagnar bara gjort 1 miljard i vinst istället för 7 och Ekonomireportrar med rösterna svullna av ödesmättad högtidlighet förklarar sammanhanget. Det vore mer spännande om de rekommenderade den norske författaren Erlend Loes roliga bok ”Volvo Lastvagnar”.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.