GREVEN GRATTAS GRUNDLIGT

Greven fyller 15 men är inte riktigt bekväm med att stå i centrum. Köket fylls med ät- och pratsugna människor. TM och lilla Hjördis är i stan. Precis som 50-tals-Mira. Jullan, Erik och gudmor Susanne bänkar sig. H lagar Wallenbergare. Både kött- och fiskvarianter. En tårta stor som en skärgårdsö fast i grön marsipan dyker upp till kaffet.

Tårta på 15-årsdagenGreven blåser

Mira berättar om sitt arbete på ”Pärlans Kolakokeri” på Nytorgsgatan. Greven får en iPhone 5 och säger att han älskar oss men tillägger att han skulle ha gjort det även utan telefon. TM ger en Deo. Kan det bero på att hon och Hjördis sovit i samma rum som han under Stockholmsbesöket? Susanne skänker en ”Armani” herrparfym.

Snacket går som bara den. TM menar att den romantiska synen på Unga Entreprenörer endast är luftpastejer ägnade att dölja en ökad ungdomsarbetslöshet.

Jullan, som själv är Ung Entreprenör, biter ifrån.

Melodifestivalen står och skvalar ur en iPad på köksbordet men ägnas mest förströdd uppmärksamhet. Det är ett himla kacklande helt enkelt.

Ett annat ämne är tatueringar. Det är numera så lite originellt att som H säger:

”Otatuerat är det nya tatuerat.”

Greven tackar för sig och smyger ut i Stockholmsnatten. Vi klarar oss bra själva denna väldigt trivsamma middag.

Det är kul att diska efter en bra kväll. Man summerar, rengör och funderar på vad som sagts under aftonen. Och så tänker man lite framåt. Y-buss till Hälsingland.

På måndag blir det ”Ring P1” igen.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.