BLODHUNDAR PÅ VÅRPROVNING

Torsdagspromenad med Urban, Vinden nyper i skinnet, Himlen är blå och marken är Tjälad och stum, i skuggan, men Geggig och mjuk i Solen. Vi är som två Blodhundar som vädrat oss ut till Djurgården, inte för att besöka en Vinprovning utan för att lukta på våren.

Det finns inget som doftar så äckligt gott som nyligen tinad Parkjord. Är det Rutten hundlort eller bara nyvaknad Jord? Strunt det samma men det luktar bättre än en -59 Bouteaux Rotschiild.

Fikar hos Christer på Västerlånggatan. Stark Latte och Surdegsfralla samt en Croissant med citronmojs.

”Och annars då?” undrar Christer som den storslagne Konversatör denne Kaffemelankoliker är. Vi blir helt ställda. Skruvar på oss.

”Nej, det är inget speciellt”

”Nehej” säger Christer och vänder oss ryggen för att diska något. Ibland är det extra skönt att vara tyst. Särskilt med ett kaffe som Christers. Det talar för sig själv.

Fortsätter till Gymmet och en timme med Peter. Sätter på mig Boxhanskar och slår mig trött. Vänster, höger och en Uppercut. I helgen blir det Konferens för Grävande Journalister i Göteborg och jag vill inte se ut som en hopplös Slashas. Journalisten som en självförbrännande, kedjerökande,  halvpackad och blek  sparris är ett förlegat ideal.

Vad jag har att göra på en Grävsammankomst är inte konstigt. Som programledare för ”Ring P1” får jag gräva i det mesta och dessutom är min Favorithobby att peta Näsan.

På väg från Gymmet , över gångbron vid Riddarfjärden mot Gamla Stan får jag sällskap av en dam något äldre än jag. Hon har också tränat och målar, medan vi spankulerar arm i arm, upp en storslagen bild av Himlen, Fjärden och båtar som skvalpar omkring bland isbitarna. Vi pratar om vad bra det är att träna för då får man inte Hjärtklappning när man knyter skorna eller blodsmak i munnen när man går upp för några trappor. Det är illa nog att man åldras.

”Jag hade en riktig Tjockis där hemma” säger hon och får denne någon, förmodligen en avliden Make, att låta som den döda papegojan i sketchen med John Clease. En ex-make.

Jag nickar som om jag förstår vad hon pratar om och hon fortsätter.

”Tjock var han, men också förbaskat snygg, väldigt snygg faktiskt” En sammansatt person således.

Med denna dag på väg mot kväll är det dags att packa inför resan till Göteborg. Sätta nosen i vädret och sniffa fram en ny riktning.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.