DET HÄNDER NÄR DET INTE HÄNDER

Promenadstråket längs Norrmälarstrand är som att valsa runt på en snålblåsig Kiviks Marknad. Gångstråken är proppade med verbala människor som promenerande samtalar sig fram. Stockholmare. Särskilt inflyttade och jag längtar efter att gå knäpptyst på Åvägen i Jättendal.

Felix kommer från Oslo och erbjuder sig att bli kvällens Gästkock: Rödspättafiléer i  Apelsin, Capris och sådant man inte vet men bara anar. Ett mos av olika rotfrukter.

Sedan ska han Flambera. H och Greven står beredda med sina ’telefonkameror när Felix pytsar Calvados över de smörstekta Äppeltärningarna och tuttar på .

”Helvete” muttrar Felix när den första Tändstickan brunnit ut och ingen brand uppstått. På med mera Calvados. Mera Tända stickor. Ingen Eld. Strunt det samma för efterrätten är ändå jättegod.

”Tog du någon bild?” frågar jag H lite senare men hon säger att hon suddade ut dem ur telefonen eftersom det inte blev någon Fyr på Flamberingen.

Synd på ett sätt för det är ju Icke-Flamberingen som är det storartade. Det är väl ingen konst att Flambera om man lyckas. Faktum är att en lyckad flambering är totalt intresselöst. Framgångsrik Flambering är något för Amatörer.

Den Flambering är bäst som inte blir av.

När saker och ting händer på riktigt upphör de att vara något som är större än den alldagliga Verkligheten.

Några timmar senare. Greven är ute på Stan och ringer. Han berättar att han blivit föremål för intresse av några Civilpoliser  vid Skanstull och att de förmodligen kommer att ringa mig. Mycket riktigt. Efter en stund ringer Monsieur Clouseau och meddelar mig att de tagit en titt på min son.

”Har han gjort något kriminellt?” undrar jag oroligt.

”Nej, men han liksom stod och stod tillsammans med några som vi uppfattar som det mindre bra att stå med.”

Efter en stund är Greven hemma och säger att Snutarna blev irriterade för att de för det första omedelbart  avslöjade sig, genom sin blotta närvaro, som Civilklädda Poliser och för det andra för att Greven konfronterade dem med att de slösar resurser på att Jaga Papperslösa.

Klart de blev irriterade.

Somnar med Ian McEwans ”Operation Sweet Tooth” och tänker på att den här dagen var en sådan där då mycket inte hände men att Söndag eftermiddag är det jag som åker till Jättendal. I realtid, i Verkligheten.

7 tankar om ”DET HÄNDER NÄR DET INTE HÄNDER”

  1. Önskar dig trevlig resa! Och fy så obehagligt det andra var för din son och de andra, har han möjligen kompisar som inte är blonda och blåögda (ganska få etniska svenskar som är det egentligen) förvånansvärt många svenskar sen Gustav Vasa är mörkhåriga med bruna ögon;-). Men obehaglig utveckling i detta samhälle, kan nog gälla över hela vårt land tyvärr. Men ha det nu så bra i den begynnande vårsolen, är det radio på gång därifrån?

      1. Obehagligt är det med detta förfarande i vårt land, först poliser som ”synar” de som inte är blåögda i tunnelbaban och nu också på gator och torg kamouflerade till civila. Rätt om det nu ska vara en kontrollstat vore förstås att kontrollera oss alla:-), men tycker det ger vibbar till något mycket obehagligt.

        1. Monica, i det första håller jag med dig. Jag tror att vi skulle kunna ge de flesta av de gömda amnesti, dom behövs i Sverige. Läs artikeln i Dn idag, intressant.

          Civila poliser behövs av flera skäl. Det behöver nog inte förklaras. Jag tror att det uppskattas när dom ringer upp föräldrar för information.

    1. Hej Monica!
      Ja Greven umgås med många som inte ser ut som en annons för Hitler-jugend. Han snackar inte om mångkulturell, han gör det.
      Det var också bra det där du skrev om att den som med gäll röst hävdar en sak, typ Polismästaren i Uppsala, egentligen kan på insidan vara skapt helt annorlunda. Hur många homosexuella homofober finns det inte. För att inte tala om invandrare som vill kasta ut alla invandrare.
      Nej det blir inte radio nu, det kommer först i v 17 och 18, utan jag vill bara ha ett par dagars lugn. Förbereda Påsken kanske och ta in lite björkris.

      Hej från Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.