Drömmar

Vaknar av ropande röster på gatan. Är det en lynchmob? Nej, det är Tvättäkta Arbetare som ska byta stammar på grannhuset.

Maskiner bullrar, höga rop och så mitt bland allt: Barn som hejdlöst gråtande förs till sina Dagis. Det är hjärtskärande.

Ett par drömmar skingras som dimma  av en uppåtgående sol.

Pelle Svanslös-tema: Janne J. Är Måns och Robban och jag är Bill och Bull. Måns är dum mot Pelle Svanslös, här i skepnad av Maria Sveland. Britt-Marie Matsson är Maja gräddnos. Mymlan är Rickard från Rickomberga, kusinen från landet.

Av drömmen förstår jag varför så många är så arga. Måns är dålig och Pelle är bra. Översitteri är alltid billigt och dåligt. Pelle får  alla sympatier.

Vad drömmen kan lära mig, är, förutom att det alltid är dumt med Översitteri och att det så gott som aldrig är  utövaren av översitteri som får sympatier. Pelle Svanslös å sin sida vinner alla till sin sida.

Att säga att Pelle på så vis blivit förminskad, marginaliserad, och bortgjord  är grovt felaktigt. Genom Måns och hans puckade assistenters beteende har han blivit Jätte, Jätte, Jättesnäll.

Dröm 2. Är i drömmen svart och inbjuden att tala inför en Helvit Rotaryklubb. Talar som svart om attityder kring invandring, etnisitet och rasism. Jag använder sakastiskt ordet ”Nigger”

Först reagerar ingen men plötsligt vblir jag varse att hela publiken står upp, ser hemskt arga ut och ropar, som om jag vore ett avskum: ”Nigger! Nigger! Nigger”

Kan dessa drömmar ha något med verkligheten att göra och att  vi igår satt och vaskade i floden av det Näthat som simmat omkring  i Sociala Medier de senaste dagarna. Endel riktigt otäcka saker. Som en masshypnos med människor som inte varit på plats men ändå vet precis hur det ligger till.Men lite får man tåla.

Tur att jag ska promenera med Urban idag. Han är Psykiater och kanske kan hjälpa mig att bena upp vad som är vad i dessa drömmar. Helt klart finns det något nästan Bibliskt och Arketypiskt i offertemat.

20130314502

5 tankar om ”Drömmar”

  1. Maja Gräddnos som är så söt och rar och mjuk;-), för övrigt känner jag med dig att vakna upp till sådant ”krigslarm”, är hemskt men skönt att det inte är krig.
    Ta väl vara på dig och ha det fint, hoppas det är undantag de där mest ohyfsade som kliver över folk, men trött blir man på dem, vissa dagar mer än andra. Bäst att träna dessa kylslagna dagar, är bra mot det mesta. Ha det gott, Täppas!

  2. Vilken tur, på sätt o vis, att jag missat detta … såg inte förrän igår, lite av olika ”förklaringar” och ”beskrivningar” av vad som hände på det där ”eventet” i göteborg. Allt jag sett har varit vinklat på ett enda sätt: utifrån bloggarens egen bild av sej själv som rätt och av dej, Janne och flera som fel. Och, där Maja Gräddnos är just söt o rar… hotad o hatad…

    Jag har sett näthat och hat utanför (och innan) nätet. Jag har utsatts för det. Och, jag har fått förklarat för mej att ”om man visar upp sej på nätet har man gått med på att utsättas för hat och kränkningar!”. Men jag accepterar inte det… mer än vad jag skulle acceptera att ”Om man lämnar sitt hem så har man gått med på att bli nedslagen ute på allmän plats!”
    OM det nu skulle vara OK… VARFÖR har vi då poliser? Varför finns det domstolar?

    Jag tycker det är lite synd att inte Gräv sändes i TV. För då kunde jag sett och upplevt detta… Och, jag kunde ha bildat mej en egen uppfattning om vad som verkligen hände. (så långt det varit möjligt… för det vet ju både du o jag, att inte ens det som visas i TV är hela bilden)

    Jag har läst Maria Svelands blogg… och andra bloggar… och som sagt sett en rätt så enkelriktad bild… och, utifrån vad jag har sett så kan jag bara säga att OM jag nu skulle ha en uppfattning, så är det INTE om ad som hände (för jag har inte sett det). Men, däremot kan jag ha en uppfattning av vad jag ser nu… Och, det är att DU utsätts för näthat!
    Och, DU, Täppas, är den som INTE har en offerkofta på dej!
    Är det något som verkligen stör mej så är det den mentalitet som folk har då dom anser sej vara offer och därför i drev lynchar någon… med en blodtörst som är rent skrämmande,

    Och, nu till dina drömmar.
    Dom hjälper dej att bearbeta det som hänt, och som HÄNDER inom dej.
    Och, mej säger dom att man måste vara försiktig med att uttala ord om sej själv som folk genast (i illvilja) väljer att använda emot en.

    Du är ingen hemsk person, Täppas!
    Och, det VET jag! För, jag har träffat dej tillräckligt många gånger för att se olika dagar o olika sidor av dej!
    Jag minns fortfarande (även om det inte är ordagrant kvar i mitt minne) hur den person som satt med dej o mej vid ett köksbord o en dator på Passvägen 17 blev riktigt (obegripligt) illa berörd av något du sa. Medan jag faktiskt tyckte det du sa var helt logiskt och rätt.
    Minns inte exakt orden. Men, minns så väl händelsen.
    Och, det finns ju kvar nånstans i producentens gömmor. 🙂

    Ha en fantastiskt trevlig promenad i det underbara vårvintersolskenet med Urban!

    Du är TOPPEN!!! (((kram)))

  3. Urban, vad har hänt? kolla in Täppas han verkar gå på moln. Hur som helst så verkar ni ha haft en fin dag på Djurgården. Varför inte köpa ett hus på ön, det finns ett ledigt.

  4. Inget ställe för SD att ragga väljare på;
    Täppas och ni andra läsare som går på gym, nu till något helt annat än Pajkastningen i Göteborg.

    Jag spenderar ca 12 timmar i vecka i Eriksdalshallen, både i bassängen och i gymmet. Det har blivit mitt andra hem, när mina 4 blommor är vattnade så finns det inte så mycket att göra i dockskåpet.

    I går kväll i gymmet gick jag in i avd med hantlar och skivstänger och frågar en kille på skoj.
    ”är det här dom starka grabbarna håller till?”
    Svar: ”jag pratar inte svenska!
    Samma fråga på engelska.
    ”talar du franska?”
    Svar från mig: ”självklart”
    Sedan var snacket igång. Grabben kom från Marocko, norra delen. Vandrade själv över Atlas Bergen för 2 år sedan.

    Vad jag vill ha sagt är: glädjen av att kunna träffa människor från hela världen, höra olika språk, känna att jag är en liten del av en värld som består av människor från olika kulturer.
    Här kan inte SD komma och tro att dom med sin slätkammade frisyr har något att hämta.

    Jobbade under 90-talet i Togo och fick höra ett klokt ord av den togolesiske direktören. ”Världen skulle se bättre ut om vi blandade oss mer”. Jag håller med om det på alla plan.

    Därför ser jag hopp när jag är på platser som Eriksdalsbadet trots att SD har ca 10% av väljarsympatisörer.

    Ha en bra dag, 11.30 kan vi ses i bassängen, då kör jag mina 3000m.

  5. Vad skönt det ser ut där i solen och vad lugnt och skönt det blivit på din blogg:-), kanske folk fått riktiga ”gubbslem” att fundera över, såna där som kallas ”Kumlamannen” fast han är från Mölndal och går på Nobelfester istället för på Gräv.
    Ja om han orsakat död vet vi inte med säkerhet men att det förekommit mycket slem från honom vet inte bara journalister med säkerhet, det finns avtryck i rymden på många ställen. Djupt tragiskt är det och där finns mycket att fundera på, hans kamouflageverksamhet t ex som feminist och kvinnors och barns riddare. Paralleller med en viss polischef kan göras som också ”älskade” kvinnor och barn. Vi kanske bör dra öronen åt oss extra med den typen av män, och vad fruktansvärt svårt för barn att kunna lita på vuxna, ja det gör de inte tror jag men har redan blivit indragna i något ohanterligt då när de börjar förstå.
    Ett barns död är i alla fall oåterkalleligt, vad som händer med mannen återstår att se.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.