FRAMTIDSUTSIKTER

Det är -8 på natten men Kvarnbacke, Kvärbacka på dialekt, svampar till sig i Söderlutet mot dagsmejan. Fåglarna hoar nere ifrån sjön. Ringer Greven och han säger att det är lugnt. Han ska spela LoL med en polare.

Passerar Kyrkan och hör någon spika. Samtidigt luktar det Häst. En kvinna, det måste vara Anna-Karin, hejar och jag stannar till.

En Hovslagare morsar och en häst ska få nya skor. Jag har alltså stannat till vid ”Nickes”. Fortfarande är det så att varje hus benämns efter hanen. Detta bruk kommer förmodligen att brinna i Ädelfeministernas Helvete men än så länge är det ”Nickes”.

Frågar Hovslagaren om han vet vad han håller på med. Spikar man för djupt gör det ont i hästen.

”Jag har sysslat me det här i 46 år” säger han och fortsätter med sin hovslagning.

Tänker på att det lär ta tiotusen timmar innan man blir riktigt proffsig på något. Den här snubben har helt klart kvalat in.

Några steg senare luktar det vedrök. Det är Hans W som eldar i Bagarstugan. Han förklarar att det om ett par dagar ska komma ett gäng unga kockar från Stockholm. Han säger att det är ett ”Event” och att dessa unga kocksnubbar ska medföra en massa utsökta råvaror och att de ska pröva att laga mat i en riktig vedeldad Bakugn.

På söndag ska jag gå förbi, vädra och liksom slinka in och undra var de har på gång. Något säger mig att det kommer att bli mycket gott.

Kommer upp i Norrbacken mot Åvägen igen och då börjar det frysa på. Våren står och väger men på söndag finns det Godsaker nere på byn.

En tanke om ”FRAMTIDSUTSIKTER”

  1. Man får en väldans lust att flytta till Hälsingland då man läser om dina vardagar där uppe, Täppas!
    Vilket lugn!
    Våra 2 grisar bor inte så långt ifrån där du promenerar, tror jag. Vi körde upp dom dit förra våren/sommaren. Och, dom kunde verkligen inte få ett bättre hem, som vi upplevde det. 🙂

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.