BRA SKIT

Huset är tomt. Himlen är tom. Huvudet är tomt. Visserligen hänger en stor Sol och ler. Ändå känns det lite kallt för Våren är svårflirtad. Den sitter långt inne. Har stängt in sig på rummet och fnittrar bakom reglad dörr.

Går promenaden. Vädrar efter Vårdofter och känner en svag aning av Hundskit och rutten Jord. H sa, när hon var här i Påsk, att det låg hur mycket framtinade Hundlortar som helst längs vägkanterna men de slipper jag se.

Försjunker i en riktigt hemsk bok. Den ger mig fysiska smärtor i magen och jag känner mig spyfärdig. Ändå kan jag inte sluta lyssna på Mats Eklund när han läser ”1974 av David Peace (Modernista). Det är Yorkshire men inte det trivselläbbiga Peter Robinsons Allen Banks-Yorkshire.

Den här ljuvligt vidriga Ljudboken fick jag av det rara Bokhandlarparet Diana och Stefan I Laholm strax före Påsk. Diana ville ge mig en Ljudbok och jag sa att jag ville ha något rått och snaskigt. Hon fattade galoppen och gav mig ”1974”.

Lustigt att jag fick den just i Laholm. Deras store författare är ju Björn Hellberg, mysdeckarnas Överstepräst, och något omysigare än ”1974” är svårt att få tag på.

Björn Hellberg är för övrigt Svensk Mästare i signering och det sägs att det gått så långt att en osignerad bok av honom är värdefullare än en signerad.

Hur det än är så vet jag vad jag ska göra ikväll. Sjunka ned i en malström av korruption, alkoholism, rasistiska Poliser och så mycket Piss och Skit att promenaden längs vägkanterna runt Jättendal i jämförelse framstår som att sväva på rosa Moln.

Tack Diana!

5 tankar om ”BRA SKIT”

  1. Hej Täppas! I Yorkshire befinner jag mig just nu sedan en tid tillbaka på vådliga äventyr:-), kankse berättar mer sedan men lovar inget säkert:-), någon vår är det inte här heller, den kom ett tag och försvann, undrar hur det blir med den i år? Allt gott till dig från mig!

  2. Leo, raring!
    Appropå att njuta av varje ord fick jag ett dokument idag där den s.k. Granskningsnämnden friade mig från några anmälningar. En anmälare skrev att jag under en sändning rättat en man som sa att han var ”Rullstolsbunden” och jag sa att det heter ”Rullstolsburen”
    Om jag själv skulle i något sammanhang sagt att någon var ”Rullstolsbunden” skulle anmälningar trilla in på löpande band. Visst är det knäppt.
    Men jag tackar dig för dina ord och önskar dig, din Pudding samt Lillen en skön helg.
    Hej från

    täppas

  3. Du är för go Täppas! Kan berätta att del 2 i Yorkshirekvartetten är på väg ut vilken dag som helst! Kommer du hit skall du få den också av oss! Vi pratade aldrig om Linwood Barclay när du var här förresten – en annan av mina deckarfavoriter, framför allt Utan ett ord och Vilseledd… mer Gåta än Piss o Skit, såna historier som gör en glad över att man har haft fel i sina gissningar (finns väl inget värre än att fatta hur en deckare slutar, mitt i boken). Må så gott !

  4. Hej Diana!
    Linwood Barclay älskar jag också.
    Ser fram emot del två i Yorkshirekvartetten.
    Soliga hälsningar från
    Hälsingland/ Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.