VÅFFELMORGON

Det luktar Våfflor i köket. Jullan trallar på ”Diamonds in the sky ” och lägger in en ny lagg i det gamla Analoga Våffeljärnet.

Annet sitter vid köksbordet och Skajpar med sin familj som Befinner sig i Vietnam. Hon skrattar och har hjärtans kul i sin digitala gemenskap med lika glada föräldrar.

VåfflorVåfflor med blåbär

Själv sitter jag och väntar på de första Våfflorna och lyssnar på radion. Margret Thatcher har seglat vidare. Eftermälena är i allmänhet inte rosenröda. En kommentator menar att Storbritannien blev fattigt under hennes ledning medan någon annan säger att det ligger till precis tvärtom. Förmodligen har båda siffror på saken.

Själv brukade jag växelvis visualisera henne och hungriga Isbjörnar när jag av någon anledning blivit för känslomässigt uppjagad och behövde dämpa mig lite.

Hör sedan en impertinent reporter i ”Kulturnytt” intervjua en representant för Bokia. Hon, alltså reportern, undrar varför de säljer böcker som lär ut hur man odlar Marijuana? Bokiamannen slingrar sig generat. Det hela är lika löjligt som den gången en svensk TV-reporter ställde sig framför en Coffeeshop i Amsterdam och indignerat beskrev för tittarna att man där, bakom hans rygg, helt öppet sålde Cannabis.

Vad tittarna inte fick veta var att reportern ifråga var så alkoholiserad att han inte kunde knyta skorna på morgonen om han inte först fick några supar. Ja jösses.

Nej nu ska det bli gott med en trave Våfflor. Serverade med Blåbär, honung och lite Hallonsylt. Någon dubbelmoral som tillbehör blir det inte fråga om. Möjligen mosade Jordgubbar med Strösocker.

9 tankar om ”VÅFFELMORGON”

 1. Reportrar är ibland precis som en del av oss andra tappade bakom en sten. Som igår när en reporter på TV frågade styrelseordföranden för SJ om han hade pengar undanlagda för att betala tillbaka de pengar som han inte hade rätt till. 250tkr har väl vilken snorunge som helst på banken, eller hur?

 2. Men varför säljer Bokia böcker som lär ut hur man odlar Marijuana? Fattar inte? Eller röker alla kulturarbetare på så att frågan därför är onödig?

  1. Hej Leo!
   Utan att vara alltför insatt kan jag nog säga att alla kulturpersonligheter inte röker på. Min egen reflektion är dock att frågan om Bokias försäljning av dylika böcker luktar Moralpanik. Nu för tiden, när jorden dessutom blivit rund, kan man skicka efter vilka handböcker man vill och det om det så är ett företag som ligger i själva helvetet.
   En sak vet jag dock säkert: Så mycket kanonpackade personer som man möter på en Förlagsfest det ser du inte ens på en gammal brännvinsdoftande Folkpark.
   Det är dubbelmoralen som triggar mig.
   Hej från

   Täppas

 3. Leo: Bokia säljer även böcker med tydliga instruktioner om hur man brygger både sitt eget öl och vin.
  De har även böcker om vapen, böcker där man hittar information om giftiga svampar, varför säljer Bokia dessa böcker? Hittade t.o.m Mein Kampf, är alla kulturarbetare vapengalna nazistalkoholister?

  1. Öl och vin är accepterat i vårt samhälle, men inte att odla sin egen marijuana. Ren allmän information är en sak – Gör så här en annan.

   1. Korrekt Leo, är och skall förbli förbjudet att odla cannabis. Vi behöver inte jämnföra droger på i detta forum.

 4. Det är accepterat att odla marijuana hos en växande andel av befolkningen. Dock har förbudsfundamentalisterna fortfarande problemformuleringsprivilegiet… Detta privilegie eroderar fortare och fortare för varje dag till min stora glädje. Denna händelse med dessa böcker visar på att vi lever i ett sjukt samhälle som snarast och utan dröjsmål behöver friskna till. Till Täppas, tack för dina intressanta och roliga program, kan du kanske ha med marijuana som ämne någon gång? Det finns många aspekter, dels det rent rekreativa användandet, men framförallt de medicinska egenskaperna som finns. Ett tips är att gå in på ett annat intressant tips är att googla fram filmen ”run from the cure”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.