DAVID HASSELHOFF KOM ALDRIG TILL JÄTTENDAL

Sitter på trappen och kontemplerar. Ett varmt duggregn förvandlar allting till ett försonande dis. Det doftar spirande försommar så jag blir alldeles vimmelkantig.

Från grannkåken hörs ett och annat Hammarslag. Snickare håller på med något och de verkar inte ha alltför bråttom. Kanske är de också förtrollade av det fina Regnet.

I måndags, medan jag fortfarande var i Stockholm, rådde en besynnerlig stämning på Gymmet. Där var det inte ett varmt duggregn som slagit till och jag undrade vad som hänt. Hade Påven just tittat in med några Kardinaler, deltagit i ett Zumbapass och hivat skrot?

Nej men David Hasselhoff hade varit där. Mannen deltog i ”Gumball 3000”. Han bodde på Hilton alldeles intill och kom in för att trampa lite Träningscykel. Linda och Simon var alldeles tagna men min Peter kändes något mer samlad.

”Vem är den där David Hasselhoff?” undrade jag i min djupa okunnighet.

De kippade efter andan. Detta var för dem på gränsen till det obegripliga. Finns det någon enda människa som inte vet vem han är? Jag, uppenbarligen.

De förklarade tålmodigt för mig att han varit med i ”Baywatch” , ”Night Rider” och att han förra året satt i juryn för ”America’s got talent”. Nu var han i Stan med det där Överklass- och Kändisbilloppet. Ferraris, Lamborginis, Koenigseggs och Jaguarer stod och nosade varandra i baken som Ohyggligt dyra Rashundar på Slottsbacken. Folk såg inte himlen för alla Helikoptrar.

Tisdag och jag tar Y-bussen till Jättendal. David Hasselhoff kommer aldrig till Jättendal och det är väldigt skönt.

Jag och Stanley

Stanley anländer, vilket uppriktigt glädjer mig, och vi besöker ett Stenhuggeri i Bergsjö för att leta efter Socklar lämpliga att ställa Bronsskulpturer på. Som två Gamla Grävlingar bökar vi runt bland Stenhögarna. Där finns både bitar av Granit och Marmor. Stanley mumlar uppskattande och pratar för sig själv. Han har en ständig dialog med sig själv och på så vis behöver han aldrig känna sig ensam.

Stanley med sten

Vi åker hem till Jättendal med våra stenfynd och jag lagar Mozzarellagratinerad Tortellini och Stanley tar om flera gånger. srirachasåsen, den som består av koncentrerad Chili och är så stark att en droppe som faller på en tjock Titanplåt genast fräter igenom, tycker Stanley smakar utmärkt.

Jag nämner inget om den där David Hasselhoff för något säger mig att Stanley är den andre människan i Universum, förutom jag, som inte vet vem denne är.

Detta, ett varmt duggregn och saken är klar: En Fin Försommar.

3 tankar om ”DAVID HASSELHOFF KOM ALDRIG TILL JÄTTENDAL”

  1. Vet inte om du skojar för den där Hasselhoff trodde jag alla visste vem det var:-), såg honom på bild och tänkte: är han här? För han är omisskännlig:-). Men han är inte alls min typ:-), alltid tyckt han verkar overklig på något sätt. Då ser ni två mer verkliga ut och i alla fall Stanley har betydligt mer hår än hasselhoffen. Ja ni är snyggare båda två absolut;-). Försökte vara lite vaniljsöt ikväll…
    Men tänk att du tränat med honom! Sån där beachträning, säger då det:-)

    1. Monica!
      Lovar och ssvär, dyrt och heligt: Hade inte en susning om mannens existens. Men så kanske det blir om man som jag lever i en TV-fri värld.
      Ska hälsa Stanley att det finns en Monica därute som tycker att han är stilig.
      Hej från

      täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.