GREVEN GRILLAR

Åskvädersvarma vindar dignande av tunga dofter. Hö och kryddiga dikesörter. Yr i Mössan.

Hör byborna smyga in i Skuggorna när jag passerar. Ingen vill få en pratstund med mig. De är väl rädda för att hamna i Bloggen.

Eller tror de att jag är den ”Kände kulturprofil” i Hälsingland som varit hemsk mot kvinnor och som det står om i tidningarna? Men jag försäkrar, det handlar inte om mig och inte heller om någon som jag känner.

Vinden bär med sig upprymda tjoanden från ett Studentflak. Det svänger in vid Himmelska Friden (Hyreshusen vars ägare har anknytning till Livets Ord) och om Flaket haft en Musikanläggning på 1000 W som pumpat ut House och Techno, om studenterna varit fler än 4 och vrålen varit mer utstuderat Hysteriska hade det kunnat passera på Hornsgatan.

Greven är uppslukad som vore Grönskan köttätande men när jag ringer honom är han livs levande, sitter i ett av de där husen som Gud slängt ut som Fläsktärningar i landskapet. Han spelar LoL (League of Legends) med Likasinnade.

Jag säger att jag laddat Frysen med Gorby´s men han uppger att han ämnar sig till Årskogen för att ”Grilla”.

”Jag kommer att ringa var femte minut och be dig andas i Luren.”

”Men vad Fan, Farsan, det är Chill.”

Får väl lita på det men vad betyder egentligen ”Grilla”? När det står i Lokaltidningen att anledningen till att två Busar gjorde kaffeved av en hel Restaurang var att de ”Festat” kan man undra. Kan ”Grilla” ha en liknande innebörd?

3 tankar om ”GREVEN GRILLAR”

  1. Ha en fin kväll Täppas och bra att du håller koll på ynglingen:-), han tycker säkert det är skönt att du bryr dig fast det kan han förstås inte säga högt.
    Det där andra har jag missat men för ett tag sedan så kunde jag höra den omdebatterade feminist-gubbslem-tillställningen och det var bra, jag menar att få bilda sig en egen uppfattning. Så nu har jag ändrat uppfattning igen, blev ju lite besviken på Janne J om det som skrevs men han var inte alls så förfärlig som sagts. Förfärligast tyckte jag tanterna som skrek gubbslem var;-). Och fortfarande tycker jag B-M låter som en myndig karl, var lite svårt att uppfatta hennes roll i det hela. Och om Sveland tycker jag numera att hon skriver mycket bättre än hon talar. Gäller säkert många, att det är bra att hinna tänka efter före. Trevlig helg och ta hand om dig!

  2. ”Åskvädersvarma vindar dignande av tunga dofter. Hö och kryddiga dikesörter. Yr i Mössan”. ”

    Greven är uppslukad som vore Grönskan köttätande men när jag ringer honom är han livs levande, sitter i ett av de där husen som Gud slängt ut som Fläsktärningar i landskapet”.

    Words, säger ungdomen idag när de imponeras av något. Words, säger jag. Well Tappas. You got them all.

    Hej från din bloggkompis Leo!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.