GRÄSMATTOR OCH JÄMSTÄLLDHET

Transplanterar tillsammans med H, och en jävla massa Myggor och Bromsar, en Ormbunke från skogen till Norrväggen vid boningshuset. Operationen framgångsrik och utan andra komplikationer en svett och många insektsbett.

Varför hoppar inte Greven och hans fränder i Studsmattan? Varför är de tjudrade likt Ungtjurar vid sina datorer? Studsmattan är ju ändå en ”Jump King”. Nu drar de ned till Badplatsen och då får man ändå vara tacksam.

TM kör mig till Mellanfjärden där jag säljer 5 ex. av ”Lenins revben – under Kornhamnstorg” till Sommaraffären. Badgäster och Seglare kan behöva något att läsa. Jag behöver matpengar. TM handlar snus och äter Glass.

W kommer in för att köpa ett 6-pack Folkisar. Han säger att han cyklat ”uppifrån byn (6 km)” och dessutom är hans fru på Västkusten.

Går promenaden tillsammans med TM. Vanligen går jag själv och upplever allt med alla sinnen utom Ögonen. Nu delar TM med sig av sina iaktagelser.

”Jo apropå Jämställdhet” säger TM ”så ser man bara Killgäng cykla på byvägarna. Var är flickorna någonstans?”

”DN skrev irriterat på Ledarsidan häromdagen om Tävlingar och sammankomster som enbart är till för kvinnor. En särbehandling som kan motverka Jämställdhet.”

Jag påpekar att jag känner till åtminstone 3 småtjejer som far omkring på Cykel. Fast visst, killarna är i absolut majoritet.

”Och sedan” fortsätter hon ”Blir killarna stora och får familj (för så vitt att inte flickorna som de skulle kunna gänga sig med flyttat från orten) och då skaffar de, medan frun pyntar hemmet, en 4-hjuling för 50 tusen.”

”Det finns väldigt många ridhästar i den här kommunen, de kostar pengar hela tiden och det är allra mest flickor som rider” försöker jag.

”Jo det är nog sant ” säger hon ”Men man ser på en gång om det bor både en man och en kvinna eller bara en ensamstående man i ett hus: Finns det en kvinna finns det blommor men i hus där en ensam man bor är Vindskivorna perfekta, Gräsmattan stubbad men där finns inte en blomma.”

Mot kvällen, efter middagen sänker sig friden över köket. Det finns inget som ger en sådan harmoni åt en familj som där alla sitter med en iPad, iPhone eller dator i knäet.

Längtar till sängen och att fortsätta lyssna på ”Stanna hos mig” av Harlan Coben. Reine Brynolfsson, som verkar bo i inläsningsstudiosarna, läser.

En tanke om ”GRÄSMATTOR OCH JÄMSTÄLLDHET”

  1. Tjena, en bok som jag nu läser är Skugga av Karin Alvtegen, en intressant bok. du kanske redan har läst den?
    Första sidan på din Blogg, bilden är inte bra tagen i motljus. Där har Jullan en hemläxa att göra.
    Vi hörs, nu skall jag hjälpa min son att flytta in till missären från lugna Bagarmossen, stackars man.
    Skall bli trevligt för mig att ha ytterligare en son på greppbart avstånd. En som på mn ålderdom kan springa ärenden, så som hämta ut reservdelar till crossen på posten. vi hörs.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.