DAGAR I TRANSIT

Lördag. Det doftar ”Pulled Chicken”, H:s senaste matlagningstriumf: En variant av långkok som får en Kalops att framstå som en ängslig trubadur bredvid en mäktig Symfoniorkester.

Kommer inte ur sängen. Är det Våffelbaksmälla? Felix gräddade och vi åt säkert 15 var. De första 7 med Västerbottenost och Soya och resterande med Blåbärssylt och Vispgrädde.

Kanske har jag ”Ring P1”-rampfeber, på måndag står jag framför micken igen, och Greven skrattar:

”Tänk den där Böghataren som ringde och sa att vi inte skulle få någon Julskinka om Grisarna satte på varandra i rumpan!”

Jag förklarar att en väl avvägd blandning av tokar och ytterst välformulerade och sansade är den bästa blandningen. Greven fnyser. Sansad är inget som imponerar på honom och det har han förmodligen gemensamt med många lyssnare: De väntar spänt på att antingen jag eller inringaren, helst båda, ska falla ur ramarna. De bästa katastroferna är omöjliga att planera. Om Greven var producent skulle ”Ring P1” förvandlas till en låst avdelning på ett Mentalsjukhus av gamla sorten. Dreglande, vankande och sprittande i spännbälten skulle inringarna nedkalla alla Djävulens Demoner över sakernas tillstånd. På måndag är det Lotte Nord som producerar, lyckligtvis.

Hört i veckan: Christer på Kaffebaren som beskriver olika Nationaliteters egenskaper tecknade utifrån hur de beter sig på hans Toa: ”Spanjorerna är värst, de pinkar inte ens på ringen”.

Läst i veckan: ”Huliganerna kommer på besök” av Jennifer Egan. Titeln är konstig men boken är fantastiskt bra, rolig och rörande. Benny får sparken från det stora skivbolaget när han bjuder Gratinerade Komockor åt cheferna till lunch. ”De serverar ju skivköparna skit så varför inte?” resonerar han. Hans assistent Sasha är kleptoman och stylisten  Babydoll får uppdraget att snofsa till imagen på en Diktator med Folkmord på agendan. Runt dessa finns flera fängslande personer och beskrivningar av tiden som går rätt in i magen.

Lyskväll i gamla stan

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.