BUDDISTISKA ÄTGRODOR OCH MINDFUL JULBORD

Talar med Jullan via  Viber. Hon berättar hur det är att gå på, typ Konsum, i Shanghai. Vid levande köttdisken sitter grodor, eller snarare gödpaddor, och ser på henne. De klipper Buddhalikt  med sina ögonlock och tittar med ett kosmiskt lugn på kunderna.

”Köp mig ta hem mig och ät upp mig. Jag skulle kunna återfödas till något bättre.”

När hon står vid kassan och väntar på sin tur sprattlar det på bandet. Kvinnan före henne har köpt levande fiskar till middag. Det är Xtrapris på Karp.

Promenerar med Anna-Clara runt Djurgården. Himlen är grå som Leverpastej och det faller ett snöblandat duggregn. Hon, som faktiskt är uppvuxen på Djurgården,  berättar om sin barndoms kälkbackar och om mycket rika, väldigt kultiverade och  djupt dysfunktionella familjer inne i de där stora husen mellan de svarta ekarna.

Äter middag på ”Tennstopet” med Urban, Älgwallenbergare med rårörda lingon, och när vi går mot Sveavägen för att finna mig en Taxi stöter vi ihop med män som har sirapslena röster. De har alla varit  med jobbet och ätit ”Mindful Julbord” Med hjälp av Grisfötter, Senapssill, inkokt lax och en hel del Sprit, har de kommit närmare sina egna liv och detta nu. Mätta och fulla halkar de omkring på snorhala trottoarer som uppgivna Ätgrodor.

Allt hänger samman, allt har en mening.

2 tankar om ”BUDDISTISKA ÄTGRODOR OCH MINDFUL JULBORD”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.