VAD HADE TOMTEN FÖR RACKARTYG I SÄCKEN DETTA ÅR?

Förförrförra  Julen kläggade avloppet igen, det var en meter snö och på Juldagen kom ett jätteklämmigt par med en stor Sugtankbil, pulsade skrattande ut i snön, lokaliserade avloppsbrunnen, stack in en slang och, Slurp!, sög rent. Fakturan på 2 500:- kom som ett brev på posten med det var värt vartenda öre.

En Jul hade H mjölkstockning, jag hade hostat av ett revben och mamma hade gått och lagt sig för gott sedan jag sagt något dumt under Julmiddagen.

Ytterligare en annan Jul frös allt vatten, det var -25 och varenda pinal i köket var flottig. Tursamt nog har vi utedass på logen, tre vuxen- och ett barnhål.

Förrförra Julen kom en skoningslös storm och blåste bort taket från Gammelhuset. Den här Julen gick jag ut på bron för att röka, ja det är farligt att röka men strunt i det, bron var snorhal och jag gjorde en baklängesvurpa och slog ryggslutet i tröskeln så det small.

Det är inte de ångestladdade Norénjularna  jag är rädd för utan för de väldigt fysiska  katastroferna.

Droppstilla med två Alvedon och en Ipren var det skönt i sängen och ”Kanada” av Richard Ford är precis så bra, nej ännu bättre, än de säger.

Men allvarligt; varför i helvete har Järnhandeln i Bergsjö slutat sälja fyrverkerier? Ska man inte få bränna av raketer på Nyårsafton? Hur ond kan det här världen bli? Finns det inga gränser?

8 tankar om ”VAD HADE TOMTEN FÖR RACKARTYG I SÄCKEN DETTA ÅR?”

  1. Nä raketer är inte bra, tycker jag som har haft en skotträdd hund, numera hör han inte så det är välsignat på så vis – ålderdomens lättnad för han fyller 16 år om några månader. Men jag har också en äldste son som är raketskadad rent konkret av en nyårsraket. Tyvärr. Han är blind på ett öga, men jobbar som plåtslagare på tak ändå. Raketer skjuter naturligtvis alla grannarna så vi behöver inte. Det blir som kriget. Den friheten kan vi gott slippa. Gott Nytt År annars!

    1. Hej Ann-Helena!
      Nej hundar och smällare är förstås ingen lyckad kombination. Hoppas att de som har skotträdda hundar inte besöker allmänna festplatser utan håller sig hemma.
      Det var tråkigt att höra om din son och förlåt om jag är indiskret men det var inte så att gossen var på pickalurven och fumlade med smällare? Alkohol och fyrverkerier är ju också en väldigt dålig blandning.
      I vilket fall önskar jag dig och alla andra ett Gott Nytt År!
      Hej från Täppas

  2. Raketer är mer ute än rökning men utedass med tre hål borde återinföras, så mycket bättre än att sitta på Facebook.
    Krya på dig min fina cybervän.

  3. Inga fyrverkerier till nyår, inga doftande hyacinter, smaklös julost=ett land i förfall! Tråkmånsarna är på väg att vinna. Vad kan vi andra göra? Har själv hund och tycker att det är helt ok att andra brassar av fyrverkerier några veckor per år, de andra veckorna är ju knallfria. Det är hundägarens agerande som avgör om hunden blir skotträdd eller inte, fast det är ju lättare att tycka att andra ska anpassa sig efter mina problem än att ta tag i sitt eget beteende, eller hur?Köpte hyacinter för det doftar så gott till jul men upptäckte att det bara såldes doftfria pga alla allergiker. Men vi andra då?? Apropå fyrverkerier och skador är det ju ofta som Täppas säger, att det var alkoholen som ställde till det egentligen. Men alkohol är ju en mänsklig rättighet i detta land och då kan det bli som det blir…och för er som tror att fyrverkerier fortfarande är miljöfarliga, läs på lite om vilka kemikalier som ingår och vilken inverkan de egentligen har så slipper vi det yrandet i år-:)

    1. Kära T!

      Nu drog du upp något väldigt smärtsamt nämligen Hyacinter som inte doftar Hyacint! Vad är det då för mening med alltihop?

      Fram tonar en spöklik värld, anpassad för alla passar den till slut ingen alls.

      Gott Nytt önskar jag dig, hunden, och tysken (om han fortfarande är med i matchen) i vilket fall

      Hej från Täppas från min iPhone

  4. Håller med Du (T), jag tycker att fyrverkerier är vackert att se och skall få tillåtas i all evighet. Hörde att det finns hörselproppar för hundar och gnälliga människor. Det gäller bara att vara försiktig och tänka på hur dom smälls av. I år skippar jag att köpa egna men hoppas på att få se många under kvällen.
    Har flera jular varit i Bogota och där lyste himlen i dagar kring Jul och Ny-år. Inget gnäll där inte.

    Önskar nu alla en trevlig kväll, skall själv ner till Nynäs så det blir som vanligt en helnykter Nyårsafton men det funkar. Är man lite knäpp i grunden så underlättar det, skiljer mig inte så mycket från en drycken.//Christer

  5. Gott nytt år till er alla och speciellt dig och din familj Täppas. Min högt älskade man plus hund hänger båda med-:)

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.