HEALING AV RÖR

Ute är det värsta snöyran men i huset är det nu varmt och skönt. Det är mycket bättre att ha stängda än öppna fönster när det är vinter och kallt.

Ändå når inte värmen ut till ändarna av cirkulationslinjen och då det är en aning dunkelt hur det funkar, tror inte det räcker med att cirkulationssystemet Chakrabalanceras, det var ju så att rörmokaren Lennart tog kunskapen om systemet med sig in i himlen när han seglade vidare, så i desperation uppsöker jag en andeskådarseans.

Det är runt hundra människor i salen, det luktar mjäll och örtte, och stämningen är förväntansfull. I mitten sitter själva Andeskådaren. Det är ett magert spektakel och han ser vänligt sammanbiten ut. Ansiktsfärgen liknar blommor som varit på gravar och sedan hamnat på soptippen.

Där är massor av personer som vill ha kontakt med avlidna och reda ut ett och annat men jag tränger mig fram och ber andeskådaren att koppla upp mig på Lennart.

Andeskådaren ser lite brydd ut men hans ansikte stillnar som en skogstjärn, ögonen blir glasartade och underläppen börjar darra som i trance.

Plötsligt hör jag Lennarts röst. Den kommer nu över andeskådarens läppar vilka är fuktiga av drägel. Det rinner lila slem ur mungiporna. samtidigt hör jag Lennart: ”Har du problem, Täppas?”

”Det kan du hoppa upp och sätta dig på. Elementen blir inte varma och nu undrar jag hur rören är dragna?”

Ett missnöje sprider sig i salen. Ett kränkt sorl. Människor skruvar besvärat på sig. Andebesvärjaren ser själv lite härjad ut.

”Nej men vad är det här?” undrar vän av andlig ordning några bänkrader längre bort. Andeskådaren slår på en bordscymbal och förklarar att min tid är ute. Han säger att konsultationen var helt gratis men att jag kan lägga en frivillig donation på 500:- i skålen vid dörren.

Imorgon ska jag ringa en diplomerad VVS-person.

2 tankar om ”HEALING AV RÖR”

  1. Du kan ringa min grabb men han är klar med vvs-utbildningen först om 2 år. Tills dess får du i värsta fall krypa in under täcket och värma dig och i bästa fall med din älskade.
    Det har sina fördelar med lägenhet, jag har endast 4 blommor att oroa mig över.
    Skall nu krypa ner och börja läsa en bok av Stefan Tegenfalk, är egentligen lite trött på deckare men i brist på annat så får det gå.
    Täppas, vi går emot varmare tider, håll ut. Alternativet är Y-bussen tillbaka till ön i Stockholm.

  2. Hoppas det blir några ungdomar som utbildar sig i olika hantverk när de gamla har passed away. Hoppas de lär sig så mycket i svenska skolan att de kan läsa metodbeskrivningar och rördragningar:-). Ja det ordnar sig nog, regeringen ska ju ta hjälp från utlandet att analysera våra skolor och utbildningar, allt blir nog bra till slut. (Vi skulle kanske kolla upp hur mycket yrkesfolk vi redan har här som vi negligerar). Lev gott, klä dig varmt nu i helgen, hittar du de där fårskinnen tro annars är de kanske bäst att åka tillbaka till fjärrvärmen. Det ska bli polarkyla enligt kvällstidningarna i dina trakter så bäst att hoppa på bussen meddetsamma:-)

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.