GUD I REGNET

Regnet trummar mot taket, huset stinker av förkolnat rostbröd, Greven kollar på ”Gossip girl” medan jag, med Rufus ihoprullad på magen, lyssnar på Stephen Kings22/11 1963”. H for i gryningen till Stockholm för att arbeta. Vänder på täcket och Fan vet om inte Greven somnat om.

13.15 kommer Savvo, hämtar oss och vi springer, som hukande under ett kulregn, i vätan  mot hans bil.

Detta regn är inget att tillsammans med en Älskad, lubba naken över ängarna, skriva dikter och äta jordgubbar i. Blötan är ogudaktig.

Bilkupén är en blandning av imma och grillad luft, E4 mot Harmånger är en Diskbänksrealistisk sång och jag prisar Universum att jag inte är på tältsemester med några förkylda barn, en härsken partner och en biljävel som trasslar. Man får vara tacksam, det får man.

”Du borde komma hit i sommar” brukar människor säga om stället  där de bor. Alla platser blir förtjusande i vackert väder men Harmånger bör upplevas i kallt hällregn.

Vi droppar Greven vid ICA-Starks, han ska köpa Bregott och tuggummi, och fortsätter till den lilla Vårdcentralens apotek, Ortopeden på akuten skrev häromdagen ut några Treo med Lasereffekt men Apoteket är stängt p.g.a. sjukdom.

Ett Apotek stängt p.g.a. sjukdom, är inte det som en Präst vilken förnekar Guds existens?

Och, ja ja, vad är väl några värktabletter mot en bal på slottet och det finns ju de som menar att smärta är en högre form av njutning.

Min bok är 27 välskrivna och bra inlästa timmar lång och utöver det behöver jag sätta mig in i de uppgifter som väntar i Almedalen nästa vecka.

Låt det regna.

2 tankar om ”GUD I REGNET”

  1. Som vanligt innehåller det du skriver om ALLT! Humor, livslust, krångligheter, klokheter, galenskaper mm. Njutbart att läsa. Allt väl här i Härnösand. Sonen är hemma och vilar upp sig och vi har trevligt tillsammans. Hej svejs från Ulla

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.