KUL MED KULTUR I VISBY

När vi går till mitt uppdrag i korsningen Hästgatan/Strandgatan och nära Donners plats, känner jag mig kulen. Målinriktade klackar smäller mot gatstenarna när hurtiga organisationsmedlemmar drar sina kärror med kampanjmaterial mot åsiktsgycklarnas marknadsstånd. Hur ska det gå att skapa närhet och koncentration när jag ska intervjua riksdagsledamöter från Gävleborg i Gävleborgs Läns Landstings monter?

Det visar sig gå förvånansvärt bra för i orkanens öga är det lugnt.

Henrik Torehammar och jag

Snabb lunch på Fiskgryta med Aioli och brödkrutonger, ett snabbt möte med en av Felix och mina idoler; Henrik Torehammar från P3, och så ännu fler politikersamtal. Kvinnorna som sköter montern är hur gulliga som helst och stämningen är varm.

När Jimmie Åkesson ska hålla sitt anförande i Almedalen går vi istället  upp mot Gutevallen och Özz Nujens gratismotshow.

Tusentals människor är samlade, solen skiner och Özz är fantastisk. Han lyckas med att både vara drabbande rolig och drastisk när han argumenterar mot rasism och för människors lika värde. Vi applåderar och skrattar.

Felix, Täppas och Lisa Wacklin, projektledare för Tillgänglig bio vilket inkluderar bl a syntolkning

Rask promenad till S.t Nikolajs ruin där filmen ”Turist” av Ruben Östlund har Sverigepremiär. Innan filmen är det mingel i trädgården och vi har helkul med Svenska Filminstitutets presschef och hans kollegor.

Felix syntolkar filmen så gott det går, ljudet är kass , stolarna hårda och kvällsfukten äter sig genom kläderna. Men så mycket begriper jag att detta är ett relationsdrama med många bottnar och när jag får chansen ska jag se om filmen och då med så bra ljud att dialogen går fram.

Vilken dag! Varm dusch och in under täcket.

Imorgon onsdag går flyget  åter till Fastlandet. Plocka upp Rufus och resa Norrut, full av nya upplevelser.

En tanke om ”KUL MED KULTUR I VISBY”

  1. Ett spektakel men nog så viktigt, tror det är bra med denna ”samling” på vår vackraste ö. Att så många träffas och lyssnar på varandra, mångfald:-). Och det riktigt hugger tag i mig när du nämner St Nikolai ruin, som 24-åring var jag ”utlånad” till Visby lasaretts blodcentral och lab. och där vägg i i vägg med ruinen bodde en underbar äldre kollega med familj i ett fantastiskt hus, kollade och ser att hon finns än. Och har varit mycket på Gotland och det väcker minnen av både sorg och glädje, vill både och, åka dit och inte.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.