FRÅN GAZA TILL VÄSTMANLAND I RING P1

Stämningen i Sveriges Radios lokaler i Sundsvall är sommarseg som i ett sömnigt akvarium. Det är bara att glida som en mediaguppie med strömmen förbi kaffeautomaten och in i ”Ring P1”-studion. Matilda Jansson, med glimten i ögat och en hel rävfarm bakom örat producerar och Kalle Mikaelsson sköter tekniken.

Kalle Mikaelsson, jag, Matilda Jansson och Sluss-Karin Lycke

Angelica målade en verklighetsbild av familjen som inte kommer vägen fram för alla fallande brinnande träd. Skyndsamt hoppar de i sin båt med datorer och katt. Den senare skuttar över bord,  drunknar och något  händer med båten varpå den vattenfylls: En familj på flykt undan Skogsbranden.

Holger å sin sida menade att det Israeliska angreppet på Gaza till alla delar är befogat. Allt är Hamas fel och det är i sin ordning att de Israeliska förlusterna räknas i tiotal medan de Palestinska uppgår  till tusental. En sak var vi överens om och det är att hatbrott mot Judar i Sverige både är vidrigt och stjäl fokus från Israelisk utrikespolitik.

Färdas åter till Jättendal med TullaMaja och Gjördis, handlar Matjessill i Njurunda och längtar efter att sova Siesta, vakna och komma till havet för ett bad.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.