NEIL YOUNG PÅ SKEPPSHOLMEN

Några timmar, efter introspektion på sängen och dusch, plockar Erik, min favoritsvåger, upp mig på Slottsbacken och en stund senare är jag åter på Skeppsholmen. Eriks Skånska väninnor, Sanna och Cissi, möter upp.

Erik och jag

De är verkliga konsertproffs och beskriver insiktsfullt just den här publikens speciella utseende: Välnärda gubbar med semestersolbränna, kortbyxor och en 30 kg tung kagge svällande innanför en Rock-t-shirt (Det här är minsann inte min första konsert, man är liksom garvad i gamet) och kvinnorna klädda i klänningar som vid första anblicken förefaller tillverkade i hast av mormors gardiner men som vid noggrann undersökning visar sig köpta i en mycket exklusiv boutique.

På Sanna, Cissi och jag

Konserten drar igång med en evighetslång gitarrorgie och det finns ingen som sjunger falskt så vackert som Neil Young.

Mamma skulle ha kallat musiken för kvalificerad kattslaktarmusik och Evelina, som var med på en NY-konsert för några år sedan beskrev det hela som ett ”Helvetiiskt gitarrunkande” men just den här konserten artar sig till en enastående upplevelse. Gitarrerna ylar, NY gnölar och några körflickor lägger in läckra passager.

Cortes the killer

Först låter allt spretigt och trummisen tycks håglöst misshandla några kexburkar men vartefter låtarna går växer allt ihop  till en ljuvlig geggafoni.

Keep on rockin

I en akustisk sekvens sjunger alla med i ”Heart of gold” och sedan elektriciteten slagits på kommer ”Rockin’ in the free world” samt en del sånger av världsförbättrarkaraktär. Det är mycket om att rädda världen men med tanke på turnéns omfång producerar den en hel del växthusgas, men strunt i det: Det var en väldigt bra konsert.

3 tankar om ”NEIL YOUNG PÅ SKEPPSHOLMEN”

  1. Tack själv Täppas för ditt trevliga sällskap och för att du delade med dig av dina insikter från konserter och litteratur. Kramar från de skånska grebborna!

    1. Åh, ni är för söta, mina skånska Favvo-Grebbor.

      Det är hur kul som helst att gå på konsert med er!

      Det var ju väldigt varmt igår kväll på Skeppsholmen och i eftermiddags, efter att ha kommit åter till Hälsingland, tog jag ett svalkande bad i havet. Men mötena och musiken sköljdes inte bort och jag hoppas vi möts framöver.

      Kramar från Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.