RIKTNINGSLÖST

Den här vintern vet uppenbarligen inte vad den vill. Vädret saknar en riktning, ljuset över dalgången är förstrött och i detta ingenting är det lätt att finnas till.

 Greven, återkommen från Nyårsfirandet, och jag beställer medioker thaihämtmat från Harmånger. Rufus haltar lätt på vänster framben, håller sig inomhus medan Greven gör mig sällskap på promenaden runt byn. Jag har broddar medan han har fördelen av att kunna se var han sätter fötterna. Vägarna är ishala.

Tänker på att Lotte, producenten, en morgon under Jul då vi gjorde ”Ring P1”, läste upp en lång lista på attentat mot Moskéer.  I stort set varje månad under 2014 var det någon Muslimsk helgedom som blev attackerad och var detta signifikativt för Svenskarnas förhållande till Islam?

Då var det på sätt och vis skönt att höra  förmiddagens ”God morgon världen” i P1:  Forskning visar att toleransen bland befolkningen i stort mot Islam ökar och att de som kastar brandbomber och förstör är ”helt vanliga” kriminella idioter, en minoritet av korkade etnohuliganer, som ställer till det.

Sverige håller inte på att domineras av Islamofobi men polisen borde verkligen sätta till mer resurser för att gripa och bura in de busar som inte respekterar andra människor.

Nej men vad fan, klockan närmar sig 13.00 och det är hög tid att köra upp Greven. Han måste också få uppleva denna riktningslösa dag.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.