FÖRINTELSEDAGEN I RING P1

Men måste den där programledaren för Ring P1 prata om att vi har ett Riksdagsparti som har tydliga rötter i Nazismen?”

  Jo, på själva ”Förintelsedagen” vore det väl väldigt konstigt att inte nämna detta faktum. Att vi sedan länge haft ett Riksdagsparti med rötter i Stalinterrorn förändrar inte just denna dags status.

  Nazistiska grupperingar hade natten till idag kletat fast sina märken på ett flertal redaktioner landet runt, de ville inte ha något prat om ”Förintelsen” men nu lever vi i en Demokrati och talar om vad vi vill.

  En man med rötterna i Mellanöstern, Irak, berättade att det i hans skolundervisning inte ens nämndes att Judar mördats med industriell Effektivitet i Europa medan flera inringare med emfas talade om vikten av att dagens unga  blir medvetna om vår närhistoria. När den sista överlevaren är borta finns lyckligtvis mängder av vittnesmål dokumenterade och Vincent Dahlbäcks reportage i ”P1 Morgon” var ohyggligt bra.

Massage

  Det var, i den mörka känslan, skönt att massera TullaMajas onda rygg. Hon sänder lokalt över Västernorrland medan jag orerar  över hela landet. En radiofamilj måste hålla ihop en dag som denna.

En tanke om ”FÖRINTELSEDAGEN I RING P1”

  1. Björklund ser sig nog inte som fascist men han går deras ärenden när han och även KD kastar fram förslag som ligger i linje med fascisternas ideologi. Jag håller med en av inringarna i dag fredag. Jag är ganska säker på att många invandrare, infödda som inte ser ut som blekfisar känner sig obekväma och inte känner sig hemma i snöslasket.

    Eller är jag ute och cyklar?

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.