VILDA WESTERN

  Under mellantiden, de stunder som inramar själva direktsändningen av ”Ring P1”, roar vi oss, tekniker Peter och jag, med att toka ihop  ett nytt vapensystem. Sverige är ju så bra på vapenexport, det finns massor av krig och gränslöst med pengar att tjäna.

  Det pansarbrytande granatgeväret ”Carl-Gustav” är redan en försäljningssuccé och varför inte följa upp med eldkastaren ”Silvia”?

  Den fredsbevarande soldaten, som givetvis är i det godas tjänst, sparkar upp dörren till en bunker, grillar ett antal ondskefulla fundamentalister tillbaka till helvetet och säger, när det är klart:

”Hälsningar från Drottningen”.

  Alla skjutgladas favorit, automatvapnet ”Kalashnikov” får en dubbelt så fiffig och bra ersättare med namnet ”Madden”. Utan kommentarer mejar vapnet ned allt i sin omgivning.

  En målsökande Ockelboorange robot kallas ”Vickan” och en djävulsk produkt är ”My little Estelle”, en liten söt ponnydocka vars gas kan förlama ett helt kompani.

  Till detta sjuka resonemang äter vi Wienersemlor från Hagabagaren,  tackar, för de senaste två veckornas sändningar,  lyssnarna, producenten Ann och de tappra slussarna Elvira och Per-Erik.

  Åker med TullaMaja i hennes traktoraktiga gamla Volvo ned till downtown Sundsvall, det är +6 och TM tycker sig höra ”sportlovsfågeln”, vad den nu heter. Erik från Årskogen, hans kompis Natalie väntar utanför restaurang ”Invito” och vi bänkar oss för lunch. Än en gång slås jag av vilken otroligt god mat de serverar.

  En stund senare står vi åter på trottoaren, hoppar till när det smäller och brakar. Värmen får taken att släppa is och snö så det sprutar över gatan. En Opel kläms ihop som en konservburk av ett stort isstycke.

  En riktig Sundsvallsgubbe skrattar och utbrister förtjust:

”Det här är ju rena Vilda Western!”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.