I BETRAKTARENS ÖGA

  Pratar  med Stanley i Delsbo på telefon. Han är bekymrad över sitt höga blodtryck. Vid vår ålder talar man om blodtryck, det bara är så.

  Sedan pratar vi om Kalvstigen, genvägen över skogen mellan Delsbo och Järvsö, och att han och Johan ska färdas längs denna slingrande väg för att slutligen nå T & A-C i Arbrå för att äta lunch.

  Själv tar jag på mig broddarna och går på isiga vägar runt byn. Rufus vill inte gå ut. Solen värmer i vindstilla lägen men annars blåser det så det knakar i träden och husen. Tänker på, varför  tänker man på saker, torgskräck och vad det heter. Det är något med torg på Grekiska. Just ja, Agorafobi.

  Kommer hem och ställer upp dörrarna på vid gavel. Säger åt Rufus att det är skönt där ute men han vill inte lyssna på det örat.

  Christer ringer och vill prata om något som någon sagt i ”Ring P1” med Alexandra P. Det var något med Rondellhundmannens självpåtagna rätt att smäda. Nästan alla är överens om att man inte säger ”Neger”, det finns de som menar att de har all rätt i världen att säga just det men i allmänhet utgår man från att det är rätt att ta hänsyn till den som verkligen är svart och oavsett vad man själv tycker ger man tusan i att säga N-ordet.

  Varför är det inte samma sak när det gäller Muslimers uppfattning att det är tabu att avbilda profeten. I all synnerhet inte när han styrs ut till en byracka.

4 tankar om ”I BETRAKTARENS ÖGA”

  1. Denne ömtålige och stackare till profet (Mohammed), som blir häcklad och och ifrågasatt hela tiden, åtminstone
    då och då – så övermåttan grymt av populasen här i Sverige … Man blir ju så trött! Varför begriper folk
    ingenting?

    1. det där förstod jag inte ett dugg av vad du skrev, förtydliga dig så är du hygglig.
      Täppas bra skrivet,

  2. Jag håller med Christer, Täppas bra skrivet!
    Förresten jag tänker skaffa boken Trött, fet o 50. Är sugen på att läsa den.

    Trevlig helg med familjen i Hälsingland!

    I morgon kommer en 5-åring och en 12-åring (flickor, grannarnas barnbarn) till mig och vi ska måla tillsammans. Det gör vi alltid när de är i Härnösand o hälsar på. Sen kommer Suss, lillsyrran med sin hund som jag ska sköta om i helgen. Önskar dig sol o varmt för det behöver vi nu…
    Y-Buss-Ulla

  3. Arbrå. Då tänker jag på stenkrossar. Sedan måste man nog låta rondellhundmannen få göra sina rondellhundar annars kan han känna sig kränkt. Att känna sig kränkt är idag ett värre öde än Arbrås.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.