PINBALL WIZARD/TOP SCORE

Uh, it smells bad” gnäller en liten, förmodligen Brittisk, unge, när han rullas förbi mig i gränden av sin lika Brittiska familj. Jag står på trappen och röker Greve Hamilton.

”Bad, bad, yes very bad” mässar föräldrarna som en samling inställsamma munkar.

  Jag tycker att de ska åka hem till sig, utnyttja sina demokratiska rättigheter och rösta istället för att gnälla över Infödingarnas rökvanor.

  Fortsätter sedan som en Flipperkula ned för Tyska Brinken, slänger käft med inkastaren på ”Sallys” och rullar vidare längs Västerlånggatan. Konsum på Järntorget är mitt mål men plötsligt far jag in bland bord och stolar på en nyuppsatt uteservering. En servitris kommer störtande och jag frågar henne om hon, medan hon hjälper mig ut mellan repen, var Konsum ligger, för visst är jag på Järntorget? ”Jag inte veta” säger hon som bara hittar bland borden men inte vet ett smack om resten. Gamla Stan håller på att bli en stor Turistfälla och jag längtar till Jättendal.

  Men jag älskar också staden, går till Gymmet och tränar hårt med Simon. Han spelar ”Manic Street Preachers” och får mig att bli sjöblöt av svett.

Johanna Freiij, Emma Sjösten och jag  Gullar med Johanna Freiij och Emma Sjösten och en gubbe berättar oombedd, när jag är på väg mot trapporna som leder ned till gången längs Riddarfjärden att himlen är väldig, blå och över alltihop svävar två små molntussar. Han beskriver Kastanjeträdens knoppar och vinden är smeksam. Det är helt underbart. Handlar på Munkbrohallen och Disa berättar att hon sagt upp sig. Jag får, även om jag kommer att sakna henne, hålla med om att det är en perfekt dag att säga upp sig och ta ut en ny riktning.

  När jag  kommer upp från  T-banan, mot Gamla Stan, stöter jag ihop med Kenneth. Förr hade han en orkester som hette ”Kustbandet” och han undrar om jag vill vara med honom och hans nuvarande gäng, Bill Öhrström och”grabbarna” och prata livsfrågor när de giggar. Låter bra och vi byter telefonnummer. ”De é bara en grej och de é att jag kräver total nykterhet på scen”. ”Inga problem för jag smakar inte starkt” försäkrar jag. Vi skakar hand och skiljs åt.

  Det här en dag som får Top Score för en gammal flipperkula.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.