TANDTRÅDENS BETYDELSE FÖR MÄNSKLIGHETENS FORTLEVNAD SAMT KONSERT MED COUNTRY OCH UR-ROCK´N ROLL I GNARP

  Min favoritblogg är Leo Pedersens ”Leo mitt i verklighetenoch nu har jag utmanat honom i ett ”Bloggslam” och ämnet är tandtråd.

  Det är inget fel på min näsa, jag känner ibland när människor som kommer nära, slarvar eller är helt obekanta med tandtråd. Vem vill kyssa någon som luktar matrester mellan tänderna? Det är bl.a. därför jag alltid har en sådan där liten pilbåge, finns i påsar på Apoteket, med en spänd lina tandtråd, i bakfickan.

Kung Sune Holmberg och jag 

Blir avbruten i mina tandtrådsfunderingar när Kung Sune Holmberg dyker upp. Först dricker vi kaffe, äter Sockerkaka och tar en rök på Gammelhusets trapp. Sedan pratar H och Sune om hur Hönsgården ska vara beskaffad, ja vi ska ha höns igen, och ja, Sune lovar att bygga inhägnaden, med dörr och allt samt en trappa in till en avskärmad del av bagarstugan, värpredet, maten, vattnet och inte minst sittpinnarna.

  När hönspratet är färdigt hoppar jag in bredvid Sune i hans Subaru Pickup, det finns inte en lämpligare bil att anlända till konserten på ”Kulturstjärnan” i Gnarp med när det lokala Carrie Hall Countryband och huvudattraktionen Linda Gail Lewis spelar för en liten men entusiastisk publik

  Sune sjunger med i ”Whole lotta shakin´goin on” och ”Great balls of fire”. Jag dunkar takten och myser.

  Efteråt blir det värsta kramkalaset med Karin (Carrie), Carine, Karins mamma, Marianne, Arlindo  och inte minst med gulltjockisen Micke Finell.

  Grubblar på hemvägen, medan Sune och jag diskuterar konserten, på hur fan jag ska lösa detta med tandtråden.

  H gör risotto på Nässlor och trattkantareller medan Tullamaja ringer Jullan i London för att diskutera utskicket om H:s och TM:s Yoga- och Meditationshelg 18:e och 19:e Juli.

invitationinvitation-1

  Men tandtråd. Låt mig säga så här: I min kommande bok ”Kronblomlösningar” där man får reda på hur man lagar en automatlåda så pass lång stund att man hinner sälja bilen och försvinna, man trycker i en skalad banan i lådan och sedan går den som smort, ett par mil.

  Ett kapitel kommer att ta upp alla alternativa användningsområden vad gäller tandtråd. Allt som man förut lagade med björntråd kan istället fås att fungera med tandtråd. Diskstället som klappat ihop binder man ihop med tandtråd, skosulan som lossnat syr man fast med tandtråd och toalettens spolanordning som gått sönder lagar man fiffigt med tandtråd.

  Parollen är: En ren mun och ett helt hem – med tandtråd.

  Kung Sune skulle avfärda mina Tandtrådsbryderier som vanvettiga  griller och, det måste jag medge, känns skönt att av alla  de material som Sune kommer att använda vid skapandet av vår nya hönsgård ingår INTE tandtråd.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.