ARBETE OCH FRITID

Svensk narkotikapolitik (misslyckad), tafsande säkerhetspersonal på Kastrup, Det Rosa Pillret (Kvinnlig Viagravariant) och män som loskar och pinkar överallt var samtalsämnen i onsdagens sändning av ”Ring P1”.

  ”Men Herregud, han kommer att sätta eld på hela huset!” tjoar Matilda. Det handlar inte om programmet utan om en gästkock i de lokala sändningarna som utanför studiofönstret häller en hel flaska Tändvätska över grillkolen.

Maria och jag vid havet

  Mot kvällen kommer Maria och plockar upp mig. Vi äter Kycklingpaj med Kantareller och Broccoli på den vida Sörfjärdsstranden. Vattnet kluckar,  en mås ropar, det är väldigt mycket eftersäsong och den enda övriga människan på hela stranden är en ensam gubbe som i släpljus från den nedåtgående solen ligger och pratar i telefon.

  Själva talar vi om Albanienresan, den märkliga och högst besynnerligt sköna staden Tirana och att vi tycktes vara de enda turisterna på plats. Livet pågick och det kändes som att vara i en helt annan tid.

  Maria är oöverträffad när det gäller att förmedla synintryck till mig, hon plåtade och jag skrev en artikel som snart kommer i M-Magasin.

Maten och ljudboken

  Vart reser vi nästa gång? Jag är sugen på att följa i Thomas Manns fotspår, inspirerad av boken ”Buddenbroks” och tänk att någon gång i höst resa till Lübeck. ”Fast Julmarknaden där vill jag för allt i världen slippa” säger hon med eftertryck.

  Visst, gärna det men ett Marsipanbröd eller två kan man ju tänka sig. Plus spår från den tid då familjen Buddenbrook var i farten.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.