TIGGAREN GIGGAR I GNARP

På tåget Norrut kommer jag att prata med mannen tvärs över bordet. Han berättar att han varit Ombudsman under ett år vid en gammal ärorik Folkrörelse med inriktning på Nykterhet.

Anledningen till att han inte längre är Ombudsman hos dem är att han upptäckte att de inte hade någon annan drivkraft än att de förtroendevalda, som hela tiden valde varandra, enbart sysslade med att söka bidrag på det att de kunde arvodera sig själva och på så sätt ha en försörjning spikad och klar.

Ingen ungdomsverksamhet, inga andra aktiviteter heller för den delen, utom att ha möten, dricka kaffe och snacka skit.

På kvällen deltar jag i en träff med Arlindo, Maria samt några rara Gubbs på ”Kulturstjärnan” i Gnarp inför kommande lördags utomhusarrangemang. En Öppen Scen där vem som helst får framträda, Fika med Hembakt och Lotterier.

”Vi vill visa att vi finns” säger Arlindo om denna ”Gnarpsdag” och slår oss sedan med häpnad: ”Förutom några band, bl.a. ”Local Heroes” kommer tiggaren, han som sitter utanför ICA och tigger, att sjunga ett par sånger (förmodligen på Serbokroatiska). Kompad av Bosse Lundberg.”

En sådan här märkvärdig sak kan bara hända på ”Kulturstjärnan” i Gnarp. Inga luddiga styrelseprotokoll, inget fuffens utan bara Hembakad kultur rätt ur verkligheten.

Tiggaren giggar i Gnarp, ja jag säger då det, och det börjar klockan 13.00 nu på Lördag och håller på till 16.00.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.