VARDAGSLUNK

Luften är mild, luktar vanilj och hormoner. En hel Gymnasieskola trängs och snattrar vi Djurgårdsfärjan samt  en ensam glassförsäljare. Bakom sorlet gurglar Mälarens vatten genom slussen ut i Saltsjön. Himlen, det säger Urban, är hög, djupblå med några högt liggande slöjmoln och efterlämnade, som två glesnande ögonbryn, spåren av ett par JAS-plan.

Glänta

  Gymnasisterna väller in på Grönan medan vi fortsätter in under träden. Det är tyst, så stilla det nu kan bli i kanten av en hyfsat stor stad. Här är luften frisk och bär en syrlig eftersommarmelankoli.

Ålderns höst

  Urban är på väg till Berlin och en Psykoanalytisk kongress om ”Förstörelselusta”. Vinden nafsar i  hans  hellånga läderrock, en trupp Dagisbarn går förbi och jag fyller lungorna med djupa andetag av Vardag.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.