JULKUL

 Greven avviker med min favoritvinterrock men när jag upptäcker detta sitter han redan i godan ro på Y-bussen, har passerat Harmångersån och är på väg till Stockholm med öronen dånande av förfärlig musik.

 I gengäld upptäcker jag en spricka, en guldåder,  i mitt klädskåp, trodde jag gick runt på fyra par allt mer urtvättade kalsonger, men plötsligt öppnar sig ett Narnia av underkläder och ett tjog fräscha kallingar trillar fram. Kalsongglädje.

 H och Petra sitter i köket och arbetar med sitt manus, en bok om Compassion/Medkänsla.

   Utstyrd i en annan rock sätter jag iväg på långpromenad. Ute är det bitigt, -9 och grusvägen är ishård.

 Stöter ihop med Hans-Åke Bergman i korsningen Riggbacksvägen/Djurstavägen. Jag lutar mig in i kupévärmen och vi kommer att prata om att Julklappar inte betyder så mycket när man är i vår ålder. Man har allt och det man inte har behöver man inte. Ändå pekar jag stolt på min Julklappskeps i skinn och han berättar lika stolt att han fått en väggalmanacka där varje månad visar hans barnbarn.

 Han rullar iväg,  det gnisslar i kallgruset, mot Godtemplargården där han ska greja med ett och annat inför kvällens ”Julkul”.

 Själv fortsätter jag ned  längs backen mot Mellanfjärdsvägen och sjön som kallråmar, tar vänster/vänster, mot Hårte, följer de mjuka stigningarna, stelnade urtidsdyningar som bildar veck i landskapet och när jag kommer ut på raksträckan högst upp försvinner trafikbruset från väster och snart är det som att promenera inuti en ofantlig och susande  snäcka.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.