RELATIVT MOTLUT

När alla gått till sitt gör jag mig i ordning, stoppar ned det nödvändigaste i Ryggan men Rufus är som bortblåst.

Han känner tydligen lukten av uppbrott och 4 timmar i sin kattomobil, och, han gillar den inte.

Jag lockar, pockar, pratar med gullrösten och står i men han är knäpptyst. Rasslar frestande med torrfoderpåsen men kammar noll.

Vi passerar smärtpunkten, den tidpunkt jag borde vara på väg till stationen, och då minsann  kommer han tassande och lägger sig till rätta på min frustrerade  mage.

Fångar honom och förbereder mig för nästa tåg, två timmar senare, men Taxi Stockholm har ingen bra dag de heller och Taxin kör vilse. När jag får tag på den är han så långt bort att även detta tåg får avgå utan oss. det var väl själva fan.

När tåg nummer tre, ytterligare två timmar senare, ska gå  kommer Felix varpå han och hans bror, båda utrustade med seende ögon,  stoppar Rufus i kattkorgen och Greven går  med oss till stationen.

Puls 170, pärsigt och för  att få perspektiv på mitt lidande lyssnar/läser jag  Yasmins bok ”Yasmin – När livet störtdök” och jämfört med hennes situation sprätter jag helt klart  omkring i en lätthanterad värld. En och annan katt smiter men annars är det inte mycket att gnälla över.

Kommer till Gnarp där Karl-Gustav möter. Han berättar att hans lilla Gräddsemla Lena, som varit i Gambia under  tre veckor, kommer hem i morgon bitti.  Munter  hjälper han mig att handla på ICA Stjärnan.

Eftersom allting hänger ihop på de allra egendomligaste vis håller TullaMaja i samma stund igång en Yogagruppp i källaren under butiken, den som rymmer ”Kultur-Stjärnan”.

Åker hem till Jättendal, Åvägen är fortfarande vit vinterväg, gör eld i spisen, släpper ut Rufus ur hans väska och sätter gratängen i ugnen.
Fick jag med allt jag hade på listan?
Är allt lugnt nu?
Jo, det knäpper i spisen och Rufus äter.

Tomater
Sallad
Clementiner
Morötter
Potatis
Kaffe
Falukorv
Juice
Bregott
Fiskgratäng
Ost
Bröd
Choklad

En tanke om ”RELATIVT MOTLUT”

  1. Mycket bestyr för dig innan du kom iväg. Som vanligt bra beskrivet av dig. Skönt på landet? Ja våren är ju på väg…
    Hälsningar Ulla

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.